Vooruitblik op Parijs-Roubaix: eerste Nederlandse winnares op de kasseien? | Sport

[ad_1]

Met podcastDeze site blikt vooruit op alle grote klassiekers van dit voorjaar. Volgens onze wielerverslaggever Daniel Dwarswaard moet je letten op Lorena Wiebes, John Degenkolb en natuurlijk de weerberichten tijdens Parijs-Roubaix op zaterdag en zondag.

Kijk Lorena

Parijs-Roubaix is ​​de enige klassieker waarbij de dames en heren niet op dezelfde dag rijden. Zaterdag zijn de vrouwen aan de beurt, een dag later volgen de mannen. Het is de vierde keer dat de vrouwen deelnemen aan de mythische race. Een Nederlandse vrouw heeft nog nooit eerder gewonnen. Dat zou deze editie gemakkelijk kunnen veranderen. Marianne Vos behoort met haar huidige vorm tot de topfavorieten. Maar let ook op Lorena Wiebes. De renster van SD Worx laat al een tijdje zien dat ze veel meer is dan alleen een pure sprintster.

Ze was al sterk in de Ronde van Vlaanderen en won afgelopen woensdag voor de vierde keer op rij de Scheldeprijs. Natuurlijk een heel andere race dan Roubaix, maar stiekem denkt Wiebes ook in Noord-Frankrijk aan een goed resultaat. Lotte Kopecky is de kopman van de ploeg, maar Wiebes wil zo lang mogelijk meedoen. Sluit het niet uit.



Degenkolbs wraak

Er is één grote favoriet onder de mannen. Iedereen weet dat het Mathieu van der Poel is. Maar sport is ook mooi omdat er altijd iets verrassends kan gebeuren. Zal dit jaar de wraak van John Degenkolb zijn? De Duitser van het Nederlandse team DSM-Firmenich Post NL is inmiddels 35 jaar oud. Erg opvallende resultaten boekte hij dit seizoen niet. Maar ook vorig jaar was dat niet het geval, toen Degenkolb in Roubaix plotseling naam maakte. Maar een kleine tragedie op de kasseien van Carrefour de l’Arbre veranderde alles. Degenkolb tikte Van der Poel aan en viel. Misschien krijgt hij het dit jaar wel. Negen jaar na zijn eerste overwinning in Parijs-Roubaix opnieuw winnen.

Johannes Degenkolb.
Johannes Degenkolb. © BELGA

Stof of modder?

Het is traditie. Een paar dagen voor Parijs-Roubaix verschijnen er op sociale media steevast foto’s van de kasseistroken waarover de renners moeten rijden. Modder, plassen. En dat blijft dubbel. Heroïsch aan de ene kant, gevaarlijk aan de andere kant. Maar wat staat het peloton dit weekend te wachten? Zaterdag is het tijdens de damesrace warm, ruim boven de 20 graden. En het blijft droog. Maar dat is geen garantie voor droge kasseien gezien de hevige regen van de afgelopen dagen.

En op zondag voor de mannen? Iets minder warm bij 18 graden en mogelijk nog een paar regenbuien. Zo heroïsch zal het niet zijn als de natte editie van 2021. Toen won Sonny Colbrelli de legendarische moddereditie.

Luister
• Alle afleveringen van de podcasts In het wiel En In cursus

Lees ook
Fietskalender 2024 | Op deze dagen de Amstel Gold Race, Giro d’Italia, Tour de France en Wereldkampioenschappen!

Luister hier naar al onze fietspodcasts



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *