Ongedwongen sfeer en goede prijs bij Fier in Sneek | restaurantrecensie

[ad_1]

Ons team van foodlovers test restaurants, eettentjes, foodtrucks en andere hotspots in het Noorden. Dit keer was Floor bij restaurant Bij Fier in Sneek.

Waar zijn we?

Aan de stadsgracht van Sneek, bij restaurant Bij Fier. De plek is niet te missen vanwege de grote, verlichte letters ‘BIJ FIER’ op de gevel van het gebouw. Tweelingzussen en beste vriendinnen Jildou en Marit Speerstra staan ​​sinds eind 2022 aan het roer. De twintigers kennen hier de ins en outs: beiden werkten bij voorganger Buur, die qua opzet vergelijkbaar was.

Wat dacht je van hier?

Gezellig en ongedwongen, daar houden wij van. Er zijn ongeveer tien tafels, waarvan op een rustige zondagavond de helft bezet is. Vanaf onze plek hebben we uitzicht op de ruimte aan de achterkant van het restaurant, waar ons eten wordt bereid. We zien de pizza’s niet helemaal de oven in glijden, maar de heerlijke geur maakt ons hongerig. Aan de andere kant kijken we uit op de grote bar. Eén van de zussen tapt daar onze bieren.

Wat staat er op de kaart?

Vooral pizza’s. Klassieke varianten zoals een salamipizza, maar ook opties die net even anders zijn. Zoals bij pompoen of peer. Ook pasta, rendang, kipspiesjes en burgers staan ​​op het menu. Er zijn standaard opties vooraf zoals soep, brood met dips of een hapjesplank. Of een mix van dat alles voor wie niet kan kiezen. Voor daarna is er keuze uit enkele traditionele desserts.

Ook voor de lunch kunt u hier terecht. Wij merken dat vegetariërs genoeg keuze hebben.

Wat kiezen wij?

Een Italiaans driegangenmenu. Vooraf krijgen we een schaal met verschillende gerechten: een glas soep, bruschetta, brood met dips en olijven. Met zicht op de pizzaoven hebben we het gevoel dat we geen andere keus hebben dan te kiezen voor een pizza als hoofdgerecht. Onze tafelgenoot kiest voor een pizza bomba, met vlees en truffelmayonaise. Ik bestel een vegetarische optie met groenten en pesto. Het einde van het menu bestaat uit een proeverij van zelfgemaakte, typisch Italiaanse desserts.

Hoe vinden wij het?

Wij houden van het voorgerecht. De olijven, sandwiches en bruschetta zijn heerlijk. Hoewel wij de hummus een beetje saai vonden, smaakt de tzatziki – die we niet hadden verwacht op een Italiaanse kaart – prima. De tomaten-wortelsoep is fris en licht kruidig. Het enige minpuntje is het kleine lepeltje waarmee je de soep moet eten. Een beetje onhandig. “Hier ben je mee bezig tot het hoofdgerecht arriveert”, grapt onze tafelgenoot.

Dan het hoofdgerecht. Het formaat van de pizza’s is geschikt voor de grote eter. Wij zijn fan van de dunne bodems en knapperige korstjes. De kaas op de vegetarische pizza is om voor te sterven. Verder is de smaak niet bijzonder. De truffelsaus op de pizza bomba is wat overheersend, maar dat vind mijn tafelgenoot juist wel lekker. Wij vinden de meegeleverde pizzasnijders geweldig. Wij concluderen dat alle pizzeria’s dat zouden moeten doen.

Wij zijn misschien wel het meest benieuwd naar het proeven van desserts. Dat blijkt een ware traktatie voor de zoetekauw. Toch is de combinatie van lavacake, vanille-ijs met slagroom en tiramisu naar onze smaak zeer krachtig. Vooral als afsluiting van een menu. De aardbeien zorgen voor een tegenhanger, maar van die frisheid hadden we graag wat meer gehad.

Kortom, je krijgt hier waar voor je geld. Met de horecaprijzen van vandaag waren wij positief verrast door de ontvangst.

Hoe is de service?

Jong en vriendelijk. De gastvrouwen merkten ons op de juiste momenten op. Een kleine tip – hoe voor de hand liggend de gerechten ook lijken – is om naast de soep ook de rest van de voorgerechten toe te lichten. “Mijn vader wist misschien niet wat die hummusdip was”, concludeer ik. Dit gebeurt wel bij desserts. Bovenal houden we ervan hoe deze twee jonge meisjes samen de zaak runnen.

Zullen wij terugkomen?

Absoluut. Maar dan wel lunchen op het terras, als de zon schijnt. Of om het met vrienden te vieren onder het genot van een drankje. Want daar is Bij Fier een ideale plek voor.

Bij Fier

1e Oosterkade 24, Sneek

vierbijfier.nl

Begroting: €€

Parkeren: +++

Vega-vriendelijk: ++++

Kindvriendelijk: +++

Rolstoelvriendelijk: ja

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *