Zes doden door Russische raketaanval op distributiecentrum postbedrijf in Charkiv


Zes doden bij Russische raketaanval op postdistributiecentrum in Charkov

Zes medewerkers van een distributiecentrum van een post- en koeriersbedrijf in de noordoost-Oekraïense stad Charkov zijn zaterdagavond om het leven gekomen door een Russische raketaanval. Dat meldden internationale persbureaus zondag op basis van Oekraïense autoriteiten. Nog eens zestien mensen raakten gewond.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenski verwijst naar de uitspraak op sociale media naar het distributiecentrum als “gewoon civiel object”. Het antwoord van Oekraïne moet ‘elke dag’ aan het front worden gegeven, voegde hij eraan toe.

Het post- en koeriersbedrijf Nova Post schreef in een verklaring dat de luchtalarmsirene net was afgegaan toen de Russische raketten insloegen. Het aanwezige personeel had geen tijd om naar de schuilplaatsen te vluchten. Charkov ligt aan de oostfrontlijn. Voor de oorlog woonden er ruim 1,4 miljoen mensen.

Lees ook: ‘Oekraïne steekt rivier over bij Kherson’

Het distributiecentrum van Nova Post na de Russische raketinslag. Foto Oekraïense Ministerie van Binnenlandse Zaken/via Reuters

Welkom op deze blog

In deze blog doet NRC verslag van de belangrijkste ontwikkelingen rondom de oorlog in Oekraïne. Lees hier onze vorige blog.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *