Maurice Steijn reageert op kritiek na Ibiza-trip: ‘Ik snap daar helemaal niets van’ | Nederlands voetbalmet opiniepeilingMaurice Steijn begrijpt niets van de kritiek die hij deze week kreeg vanwege zijn reis naar Ibiza. De coach van Ajax, dat een lastige fase doormaakt, stapte tijdens de interlandpauze op het vliegtuig voor een korte vakantie op het Spaanse eiland. De trainer leed zondagmiddag een pijnlijke 4-3 nederlaag bij FC Utrecht.

“Jij bent 24/7 de coach van Ajax. Mensen die in mijn positie hebben gewerkt zullen weten wat ik bedoel”, reageerde Steijn voor de wedstrijd voor de ESPN-camera. “Maar in die eerste week had ik maar twee van de 23 veldspelers beschikbaar bij de club. Veel spelers van Jong Ajax waren ook weg.

“Bij vrijwel alle clubs is het gebruikelijk om tijdens de interland een paar dagen vrij te hebben”, vervolgde de coach. “Of je nu in Scheveningen, Den Haag of Spanje bent, je blijft coach van Ajax en bent daar voortdurend mee bezig. Ik begrijp het probleem niet echt. Begrijp ik iets van die kritiek? Nee, dat begrijp ik helemaal niet”, aldus Steijn, die aan het begin van de interlandbreak het vliegtuig nam en de meeste van zijn spelers pas afgelopen donderdag terug zag keren naar Amsterdam.


Logisch dat Steijn tijdens de internationale break een paar dagen naar Ibiza ging

Van Hanegem

Willem van Hanegem vertelde dit afgelopen vrijdag in de nieuwste aflevering van de Willem&Wessel podcast dat hij had gehoord dat Steijn dansend op Ibiza was gesignaleerd. “Dat zou ik zelf niet zo snel hebben gedaan”, zegt hij De Kromme. Ajax stortte in de wedstrijd met FC Utrechtwaarin de Amsterdammers een 4-3 nederlaag leden, naar de zeventiende plaats.

Steijn sprak tijdens de internationale break meerdere keren met adviseur van de raad van commissarissen Louis van Gaal. “Ben ik ook in Noordwijk geweest? Dat vind ik niet zo relevant, maar het contact tussen ons is goed. Dat is al jaren zo, maar is door deze samenwerking nog eens versterkt.”

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *