Opnieuw betogingen voor Palestijnen op verschillende plekkenDe demonstratie in Amsterdam is op Plein ’40-’45. Vrijwel iedereen draagt ​​een vlag of protestbord, ziet een ANP-verslaggever. Het gaat bijvoorbeeld om Palestijnse vlaggen. Op de protestborden staan ​​slogans als ‘Tijd voor echte verandering’, ‘Palestina is een kwestie voor alle moslims’ en ‘Tweestatenoplossing = verraad’. Een jong meisje draagt ​​een protestbord met de tekst ‘Het is geen oorlog, het is genocide’.

Ook zijn er tientallen beveiligers in oranje hesjes aanwezig. Op de achterkant van hun vesten staat de naam van de organisatie van de demonstratie, Hizb ut Tahrir.

Grondoffensief

Ook zaterdag waren er op verschillende plekken demonstraties voor de Palestijnen, onder meer in Den Haag en Maastricht. De afgelopen week verliepen enkele demonstraties turbulent. Zo heeft de politie woensdag ingegrepen op station Den Haag Centraal. De dag ervoor demonstreerden honderden mensen bij de Israëlische ambassade in Den Haag en waren er rellen in de Haagse Schilderswijk. Afgelopen zondag zijn in Amsterdam meerdere mensen opgepakt tijdens een grote pro-Palestijnse mars.

Israël dreigt met een grondoffensief in de Palestijnse Gazastrook. Dat gebied wordt gecontroleerd door de radicale beweging Hamas, die begin deze maand een grote aanval op Israël uitvoerde.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *