Maurice Steijn hoopt op aanblijven bij Ajax: ‘Ik zie nog genoeg veerkracht in deze ploeg’ | Nederlands voetbal


Maurice Steijn hoopt dat hij kan blijven als trainer van Ajax, dat volgende week op bezoek gaat bij Brighton en PSV. Dat zei de 49-jarige Haagse inwoner na afloop 4-3 nederlaag bij FC Utrecht.

“Ik sta hier uiteraard met hele gemengde gevoelens. We krijgen doelpunten tegen op hele ongelukkige momenten: vlak voor de rust en kort na de rust. Dan toont de ploeg veerkracht en komen we op een 2-3-voorsprong, maar dan geven we toe.” Nog twee doelpunten. Bij de onderbreking in de 88e minuut toen we tien minuten naar binnen moesten, zei ik in de kleedkamer dat we het punt in ieder geval moesten koesteren, maar we gaven vrijwel meteen de 4-3 weg”, aldus Steijn snel. vatte de wedstrijd samen. bij ESPN.

“Met de 4-3 zijn we bezig onszelf op te bouwen. Dan zijn de ruggen allebei weer weg. Het was natuurlijk een slechte pass, maar daar konden we niet van herstellen”, aldus Steijn. “Het enige wat ik kan doen is bij mezelf blijven en met deze ploeg samenwerken. Ik heb eerder in deze situatie gezeten. Ik hoop dat ik niet ontslagen word, want ik zie nog voldoende veerkracht in dit team als je van 2-0 naar 2-3 kunt komen. Mocht je toch verliezen, dan is dat een ongelooflijke klap, maar ik ben 24/7 met Ajax bezig. Als Ajax het de beste beslissing vindt om mij weg te sturen, wie ben ik dan om dat tegen te houden? Op basis van de uitslag begrijp ik het misschien wel, maar dat heb ik niet in de hand”, zegt Steijn. “We hebben sowieso niet genoeg punten en het spel is nog niet goed genoeg. Als je drie doelpunten maakt bij FC Utrecht, mag je niet verliezen. Mijn strijdlust is onverminderd groot. Ik voel nog steeds steun van de club, maar uiteindelijk weet je nooit of je mag blijven”, zei Steijn na afloop.

Steven Bergwijn: ‘Doelpunten worden veel te makkelijk weggegeven’

Na de nederlaag sprak Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn kort een aantal fans toe vooraan in het uitvak in Stadion Galgenwaard. “Ik dacht dat ik daarheen moest gaan. Het was niets ergs wat ze zeiden, maar ze wilden duidelijk maken wat er nu aan de hand is. Ik heb geprobeerd ze te vertellen dat wij ook niet in deze positie willen staan”, aldus Bergwijn. “Ik sta hier weer met een slecht gevoel omdat we verloren hebben. Het is moeilijk voor mij om mijn gevoelens op dit moment te beschrijven. Als je hier bent met 2- Als je 3 voor staat, kun je gewoon niet meer verliezen. Als je ziet hoe wij de doelpunten tegen krijgen, is het veel te makkelijk”, zei Bergwijn bij ESPN. “Bij een 2-3-voorsprong moet je gewoon over de streep komen en geen gekke dingen meer doen. Het is niet goed genoeg, want anders zouden we niet zijn waar we nu zijn. Zie ik nog iets om me aan vast te houden? Hmm nee, moeilijk… Ik weet niet eens meer hoe vaak we nu op rij hebben verloren. Het is nu gewoon heel moeilijk.”

De IJslandse jeugdinternational Kristian Hlynsson (19) scoorde binnen drie minuten twee doelpunten, 2-1 en 2-2, beide op aangeven van linksback Borna Sosa. Steven Bergwijn maakte er vervolgens uit een strafschop 2-3 van, maar FC Utrecht won met 4-3 dankzij doelpunten van invallers Jens Toornstra en Oscar Fraulo. “Het voelt heel slecht. Wij stonden met 2-3 voor. Dan moet je deze wedstrijd gewoon winnen. Na de pauze hebben we onze kansen gegrepen en meer tussen de linies gespeeld.

Steven Bergwijn sprak Ajax-supporters na de 4-3-nederlaag in Utrecht.
Steven Bergwijn sprak Ajax-supporters na de 4-3-nederlaag in Utrecht. © ANP

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *