Vader Peter Uneken ziet in Enschede hoe zijn zoon Jesper scoort bij PSV-debuut: ‘Pure blijdschap, mooi’ | Voetbal

[ad_1]

Met video’sPSV versloeg AZ met klinkende cijfers (5-1) en debutant Jesper Uneken droeg zijn steentje bij. De 19-jarige aanvaller bepaalde de eindstand op 5-1. Ook zijn vader Peter, voormalig prof en huidig ​​assistent bij FC Twente, zag dit. “Die glimlach is echt prachtig. Dat is geweldig”, aldus Jesper ESPN na het zien van beelden van zijn vader die vrolijk door de Grolsch Veste loopt Twente-Fortuna Sittard.

“Mijn vader geeft mij ook veel lof. Ik denk niet dat hij het zomaar heeft gezien”, zegt Jesper Uneken voordat hij de beelden van zijn blije vader ziet. Vervolgens: “Die glimlach is echt prachtig. Dat is geweldig. Pure vreugde, mooi. Ik hoor vaak dat we op elkaar lijken.”

Meer lezen over PSV?
• Lezen alles over PSV hier.

Na de wedstrijd tegen AZ waren de ogen in de PSV-kleedkamer gericht op Uneken. “Ik was iets later in de kleedkamer dan de rest. Een staande ovatie, een moment op tafel en een toespraak”, zei hij over het moment. “Dat is gewoon prachtig. Dat is zo’n adrenalinemoment dat ik al vergeet wat ik zei. Dat ik ontzettend blij ben dat ik mijn debuut heb mogen maken en dat ik mij niets beters had kunnen wensen.”

Omdat Uneken scoorde. “Echt puur genieten”, aldus de 19-jarige aanvaller. “Eigenlijk geniet je ervan vanaf het moment dat je binnenkomt. Dat is ook wat je te horen krijgt: geniet van het moment. Het doelpunt was een heel mooi moment, iedereen is het met mij eens.”

De tekst gaat verder onder de berichten.

Bekijk hier het doelpunt van Uneken en de reactie van zijn vader:



Trainer Bosz ‘collega’

Na de ruime zege van PSV op AZ besefte trainer Peter Bosz dat zijn ploeg nauwelijks om de landstitel heen kan. “We zijn in zeer goede vorm”, lacht hij ESPN. “We hebben het onszelf heel erg kwalijk genomen als dit niet meer goed gaat. Maar we moeten nog een paar keer winnen.”

PSV heeft nu 12 punten meer dan Feyenoord, de nummer 2 die zondag Ajax ontvangt. De club uit Eindhoven voetbalt nog steeds voor eigen publiek tegen Vitesse, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. PSV heeft ook uitwedstrijden met Heerenveen en Fortuna Sittard op het programma staan.

Peter Bosz in gesprek met zijn aanvoerder Luuk de Jong.
Peter Bosz in gesprek met zijn aanvoerder Luuk de Jong. © ANP

Bosz zei te hebben genoten van het optreden van PSV tegen AZ. “Het grootste deel van de wedstrijd hebben we goed voetbal gespeeld, al waren we toch een paar keer slordig. Ik heb genoten van onze doelpunten en mooie combinaties.”

De 19-jarige Uneken bekroonde zijn debuut met het vijfde doelpunt van PSV. De spits werd geschorst voor Jong PSV en zat in de selectie omdat Ricardo Pepi ontbrak. “Hij is een echte spits”, aldus Bosz. “Hij kan heel goed aan de bal koppen en is een winnaar. Ik was niet verrast dat hij scoorde.”

Kapitein Clasie kritisch over AZ

Jordy Clasie baalt van de nederlaag van AZ bij PSV. “We geven de doelpunten opnieuw veel te gemakkelijk weg”, aldus de aanvoerder van de club uit Alkmaar.

AZ verloor woensdag de uitwedstrijd met Heracles Almelo (5-0). “Dan begin je te praten en naar beelden te kijken”, zei Clasie ESPN. “Maar Bakayoko is links, dat wisten we. En als je zoveel ruimte weggeeft, krijg je weer vijf doelpunten tegen.”

‘Je kunt blijven praten,’ zei Clasie. “Dat is allemaal leuk. Maar er waren ook drie of vier momenten waarop we elkaar moesten coachen, maar dan deden we onze mond niet open.”

Volg onze PSV-watcher op X
Rik Elfrink

Stand eredivisie


Bekijk hier onze video’s over PSV



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *