Curatoren: er komt geen doorstart voor winkelketen Big Bazar

[ad_1]

De failliete winkelketen Big Bazar maakt geen doorstart. De curatoren lieten in een bericht aan het personeel weten dat slechts één partij geïnteresseerd was om de koopjesketen voort te zetten. Maar hij wilde niet genoeg geld betalen voor de resterende aandelen van Big Bazar en daarom zeiden de curatoren het bod niet te kunnen accepteren.

De curatoren leggen de werknemers uit dat het hun belangrijkste taak is om zoveel mogelijk geld uit de boedel te halen om de crediteuren te betalen. Als gevolg hiervan konden ze een voorstel niet accepteren waarbij een koper slechts een fractie van de oorspronkelijke aankoopwaarde van alle resterende artikelen zou betalen.

Andere partijen die zich de afgelopen weken bij de curatoren meldden, wilden niet verder met de winkels, maar waren alleen geïnteresseerd in de voorraad. Ook met hen werd geen deal gesloten omdat ze te weinig geld boden.

De curatoren gaan nu de komende periode de voorraad van de resterende Big Bazar-winkels uitverkopen. “Zoals gebruikelijk bij een faillissementsverkoop geven ze kortingen”, zeggen ze.

Failliet

De rechtbank in Amsterdam heeft Big Bazar eind vorige maand failliet verklaard. De keten kampte al langer met financiële problemen en kreeg steeds meer klachten over onbetaalde rekeningen. Veel winkels waren toen ook gesloten.

Big Bazar heeft in de zomer diverse pogingen ondernomen om het bedrijf voor een faillissement te behoeden, via verzoeken om een ​​schuldendeskundige te laten aanstellen om orde op zaken te stellen. Als gevolg hiervan werden faillissementsaanvragen van boze verhuurders en leveranciers herhaaldelijk in de wacht gezet. Maar de reddingspogingen mislukten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *