Arne Slot aast bij Feyenoord op zijn eerste zege op Ajax in de eigen Kuip | Voetbal

[ad_1]

Arne Slot had vrijdagmiddag in zijn eigen Kuip een paar seconden nodig om een ​​vraag met een kritische noot om te zetten in iets positiefs. De huidige Feyenoord-coach heeft sinds zijn komst naar Rotterdam Zuid in nog geen honderd wedstrijden aan het roer in de Eredivisie zo’n beetje alles bereikt. Maar een overwinning in De Kuip tegen AjaxHet is Slot nog niet gelukt.

De verslaggever vroeg of dat hem eigenlijk iets deed. “Dat is op zichzelf niet zo”, aldus Slot. Om er nog maar snel bij te zeggen dat hij in Amsterdam twee keer op rij heeft gewonnen. “Dat betekent iets voor mij, ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet het geval was.”

Een vurige wedstrijd en een spetterende bekerfinale tegen NEC kunnen het seizoen van Feyenoord kleuren. Slot denkt dat het winnen van de finale en het behalen van de tweede plaats voor een goed seizoen zorgen. “Niet geweldig want dan moet je kampioen worden.”

In de wedstrijdbesprekingen vooraf zegt de trainer vaak dingen die spelers niet verwachten. Zo zei Slot voor de wedstrijd tegen FC Twente met geen woord over de nederlaag van PSV tegen NEC. Hij had het eigenlijk over de Nijmegenaren die over twee weken naar De Kuip komen voor de finale.



Het is bovendien zeer de vraag of Slot in aanloop naar Ajax sprak over de bizar slechte statistieken van de Amsterdammers. Ajax heeft sinds de start van vorig seizoen geen enkele topwedstrijd in de Premier League gewonnen. In veertien duels met PSV, Feyenoord, AZ en FC Twente pakten de Amsterdammers slechts vier van de mogelijke 42 punten. In de uitwedstrijden was het nog erger voor de Amsterdammers. Alleen bij Feyenoord boekte de ploeg vorig jaar een resultaat, 1-1 in januari 2003. Alle overige competitieduels op buitenlandse bodem gingen verloren.

En dus hoopt het Legioen op een middag als de 4-2 in 2012 met de hattrick van John Guidetti en de 6-2 in 2019 met de uitblinker Robin van Persie in de hoofdrol. Zoals gebruikelijk blijft Slot in de aanloop voorzichtig. Uiteraard veegde Feyenoord eerder dit seizoen met Ajax de vloer aan in de Arena (0-4). “Maar we winnen zelden onze wedstrijden makkelijk”, zegt Slot. “Ajax heeft nog steeds goede spelers. Beter dan mensen nu denken, denk ik dat dit in de toekomst ook zo zal blijken. Donderdagavond versloegen we de nummer achttien niet en versloegen we hetzelfde Volendam pas in de blessuretijd in De Kuip. Voor Feyenoord is elke wedstrijd gewoon lastig.”

Meer weten over Feyenoord?
• Lezen alles over Feyenoord hier.
• Kijk hier alle verhalen van Mikos Gouka

Hoe John van ‘t Schip het zal aanpakken, valt nog te bezien. Slot staat vanmiddag tegenover de vijfde trainer van Ajax. Voorheen waren dat Erik ten Hag, Alfred Schreuder, John Heitinga en Maurice Steijn. “We gaan er alles aan doen”, zegt Slot.

Volg Feyenoord-watcher Mikos Gouka op sociale media
X
Facebook

Stand eredivisie


Bekijk hier onze video’s over Feyenoord



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *