Uitstekende proef amazone Hennie Roffel met Remy Martin TKJ tijdens Indoor Friesland: ‘Ik ben heel blij’

[ad_1]

Tijdens Indoor Friesland reed dressuuramazone Hennie Roffel een uitmuntende proef in de Prix St-George met Remy Martin TKJ. Hiermee kwalificeerde ze zich voor de finale, de Kür op Muziek.

Roffel was tevreden over de eerste proef. “Ik rijd altijd buiten en Remy staat ook op een buitenstal. Dit was mijn eerste echte indoor international. Gisteren was het best wel gaaf, maar tijdens het losrijden dacht ik: het wordt hier warm. Toen ik in de ring stapte voelde het als een waaien, zo warm. Ik had wat moeite om het mooi bij elkaar te houden, maar gelukkig ging het goed.”

Gedurfd

In de kür reed Roffel gedurfd. Ze had nog niet gesalueerd toen ze vertrok met elke twee stappen vlekkeloze galopwisselingen. “Ik weet dat hij dat heel goed kan. Je hebt veel overgangen in deze proef. En met al die toprenners moet je je kunnen onderscheiden. En als je weet dat hij het kan, dan moet je het proberen.”

De vijfkoppige jury en het grote publiek waren onder de indruk van de amazone uit Tijnje op haar indrukwekkende Friese hengst. “Vandaag was hij geweldig. Alles was ook heel mooi in lijn met de muziek. Het drafstuk was prachtig. Ik miste elke drie in de serie (galopsprongen, red.), dus hij nam er twee in, maar dat heb ik liever dan dat hij uitgaat. Hij liep zo goed.”

Het jaar 2023 kan niet meer stuk voor Roffel en haar negenjarige Friese hengst Remy. Onlangs werd de combinatie Nederlands kampioen bij het KFPS en kampioen bij KK&KP. “De kür die ik vandaag reed, heb ik ook op beide kampioenschappen gereden. Toen had ik nog wat foutjes en liep het een beetje tam, maar vandaag was het echt op. Hij was van begin tot eind prachtig op de muziek. Ik lachte onderweg: Ja! Zo wil ik het!”

Resultaten

Binnen-Friesland

CDI3* Grand Prix vrije slag: 1. Emmelie Scholtens, Gloriedagen 72.565.

CDI1* Gemiddelde vrije slag: 1. Dinja van Liere, Vaderland 76.120; 11. Hennie Roffel, (Tijnje) Remy Martin TKJ 70.050.

CDI3* Grand Prix-special: 1.Marieke van der Putten, Torveslettens Titanium 75.808.

CDI1* Tussenproduct I: 1. Myrthe Wedda, aftrap 68.471; 3. Marsja Dijkman, (Pingjum) Beaujolais 67.118.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *