Voortaan wekelijks vogelexcursies bij Piaam: ‘Het leukst vond ik de boerenzwaluw’

[ad_1]

Het waaide hard en daardoor waren de vogels niet te horen, maar de eerste vogelexcursie in en nabij Piaam smaakte toch naar meer.

Janneke Vorst is van plan om voortaan wekelijks een excursie te organiseren. “Niet elke keer dezelfde wandeling, maar altijd een andere. Hopelijk ook met verschillende excursieleiders.” De nabijgelegen Makkumerwaard, het IJsselmeer en de Warkumerwaard zijn vogelrijke gebieden.

Zaterdag waren er acht excursiedeelnemers. “Het leukste vond ik het zien van de boerenzwaluw”, zegt Vorst. “Hij is terug uit het overwinteringsgebied. En we hebben een paar zilverreigers gezien. Iemand uit Amsterdam die meeliep zei: het is net of je op safari bent en een olifant ziet.”

Informatie over de leefomgeving

Aan toekomstige excursies kunnen maximaal twaalf personen tegelijk deelnemen. Anders is het storend voor de vogels, zegt Vorst.

Aanstaande zaterdag is de officiële heropening van ‘t Fûgelhûs, het Natuurhistorisch Museum met tweehonderd opgezette vogels. Het was jarenlang gesloten. Vorst, voormalig Amsterdammer en groot vogelliefhebber, wil op termijn informatie geven over vogels en hun leefgebied.

‘Niet maaien in mei’

“Ik wil mensen inspireren en vertellen hoe ze vogels kunnen beschermen. Dat ze in mei het gras zeker niet mogen maaien. Dat maakt al een groot verschil.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *