Adrie van Mil kampeert als in de jaren 80 met zijn Opel Kadett en Otten caravan | Auto


Adrie van Mil trekt veel bekijks op de camping met zijn combinatie uit de jaren 80. Bijkomend voordeel was dat hij voor de veertigjarige combinatie nog geen 5.000 euro betaalde.

Ooit zag je de Opel Kadett op elke straathoek staan, iets wat bij zijn opvolger Astra niet meer vanzelfsprekend was. Ook de caravans van Otten verdwijnen langzaam uit het straatbeeld, de garage en van de camping, sinds in 1994 het doek viel voor deze oer-Hollandse fabrikant. Adrie van Mil bracht beiden samen tot een prachtig klassiekerteam.

De keuze voor deze Opel Kadett werd niet alleen gedreven door nostalgie, maar ook door de portemonnee. “Wij wilden een bijpassende auto voor onze klassieke caravan”, vertelt Van Mil. “In verband met de vrijstellingsregeling voor oldtimers was ik op zoek naar een exemplaar van ongeveer veertig jaar oud. Al snel kwam deze Opel Kadett uit 1979 in beeld. Die stond ook vlakbij, in Rotterdam, dus reden genoeg om eens te gaan kijken.”

63.000 kilometer

Toen bleek dat de auto al geruime tijd stilstond – de kilometerstand was met 63.000 opvallend laag – en al snel kwamen Van Mil en de verkoper tot overeenstemming. “Nadat ik tweeduizend dollar aan de eigenaar had overhandigd, kon ik hem mee naar huis nemen”, vertelt Adrie van Mil, die de klassieker ziet als een leuk hobbyproject voor hem en zijn zoon Koen. Toch was de keuze voor de compacte Duitser niet geheel toevallig, aangezien Adrie in het verleden al veel Opels aan hem voorbij heeft zien gaan. Zijn eerste auto was een B-Kadett.

De kampeercombinatie uit de jaren 80 van Adrie van Mil.
De kampeercombinatie uit de jaren 80 van Adrie van Mil. © Autoweek

Om met vertrouwen de APK tegemoet te kunnen treden hebben de mannen de remmen aangepakt, de motor een grote onderhoudsbeurt gegeven en het rechter voorspatbord vervangen, omdat het originele exemplaar niet meer helemaal in goede staat was. Een probleem met de brandstoftoevoer werd opgelost en Adrie installeerde een andere grille inclusief mistlampen. De APK bleek niet meer dan een formaliteit, want de klassieker slaagde met vlag en wimpel. De Opel is met zijn 53 pk sterke 1.2 motor geen krachtpatser.

Otten Zwerver caravan

De caravan was ook een koopje. “Acht jaar geleden kwamen we deze Otten Zwerver tegen in Enschede”, vertelt van Mil. “Hij was toen al 33 jaar oud, maar nog helemaal origineel. Mijn vrouw Jolanda en ik waren meteen enthousiast en voor een prijs die maar iets boven die van de Kadett lag, hebben we hem meegenomen. Enige tijd geleden heb ik de chassis, inclusief de remmen en asrubbers, gerestaureerd en sindsdien hebben we hem ieder jaar gebruikt.

Zowel onderweg als op de fotolocatie meerdere duimen omhoog voor de combinatie. “Wat een leuk dingetje”, zegt de Zwerver. Herkenbaar voor Adrie en Jolanda, want zij horen al jaren soortgelijke complimenten. “Je kunt je voorstellen dat we nog jaren met deze ploeg willen blijven rijden”, aldus een stralende Adrie.

Lees voor het gedetailleerde verhaal hier verder bij Autoweek.

Bekijk hieronder onze automotive- en mobiliteitsvideo’s:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *