Goed spelend volleybalteam Lycurgus uit Groningen wint nu wel van Dynamo in Apeldoorn met 3-1De volleyballers van Samen Lycurgus beginnen steeds meer naar hun mogelijkheden te spelen. Regerend landskampioen Dynamo werd in Apeldoorn met 3-1 verslagen.

De Groningers deelden daarmee een zware klap uit aan hun medetitelkandidaat aan de start van de Eredivisie. Lycurgus, dat een matige voorbereiding kende op het nieuwe seizoen, werd afgelopen weekend in de strijd om de Supercup nipt verslagen door Dynamo met een 3-2 nederlaag. Maar ook toen lieten de mannen coach Arjan Taaij zien waartoe ze in staat waren. Na een 2-0 achterstand kwamen de Groningers vervolgens op gelijke hoogte, waarna ze de vijfde set verloren.

Aanvankelijk leek er zondag in de tweede wedstrijd tegen Lycurgus in een week tijd niet veel aan de hand voor de thuisploeg. Hoewel de Groningers even op voorsprong stonden, greep Dynamo het initiatief en won de eerste set probleemloos met 25-22.

Niels de Vries wint met een harde klap de set

Maar in de tweede set begonnen de bezoekers beter te volleyballen met Thomas Sleurink, Kyle McCauley, Cole Gillis, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner. De Groningse service was op orde, waarna Lycurgus na 16-16 toesloeg door vier keer op rij te scoren. Centrumman Niels de Vries won met een harde klap de set met 19-25.

De Groningers hadden de smaak te pakken van het leeuwenhol in Apeldoorn en gingen op dezelfde voet verder. De servicedruk bleef hoog en er werden veel doelpunten gescoord. Lycurgus nam een ​​voorsprong van vijf punten en stond dankzij uitstekende blokkering verder op voorsprong. Oud-Lycurgus-speler Erik van der Schaaf bezorgde de bezoekers het setpoint en een 1-2-voorsprong bij 17-25.

Dynamo bestraft voor verkeerd nummer

In de vierde set kwam Mike van Kooten met het verkeerde nummer voor de thuisploeg het veld in. Dynamo werd hiervoor afgestraft met een 0-3-voorsprong voor Lycurgus. De Apeldoorners kwamen op gelijke hoogte met 6-6, maar zagen de beter spelende bezoekers weer weglopen. Na een klap van de Amerikaanse voorbijganger Kyle McCauley kreeg Lycurgus vier powerpoints voor de overwinning op 20-24. Luuk Hofhuis scoorde het tweede matchpoint: 21-25 en een 3-1 overwinning.

Dynamo-Lycurgus: 1-3

Posities instellen: 25-22, 19-25, 17-25 en 21-25.

Volgende spel: Zaterdag, 20.00 uur: Sliedrecht Sport-Lycurgus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *