Klets, Kool en Veenstra brengen muzikale vertelling ‘Barak’ op 4 mei

[ad_1]

Klezmerband Klets en schrijvers Marga Kool en Jan Veenstra spelen zaterdag 4 mei om 21.00 uur hun muzikale verhaal ‘Barak’ over Kamp Linde in en vlak na de oorlog. ‘Barak’ is opgenomen in de landelijke activiteit ‘Theater na de Dam’ waarin theatermakers extra betekenis geven aan de dodenherdenking in de avond van 4 mei.

‘Barak’ verbindt in verhalen en muziek de levens van de joodse jongeman Samuel en het Rotterdamse volksmeisje Stientje. Twee mensen die je destijds makkelijk in Kamp Linde had kunnen vinden. Samuel is een van de Joodse mannen die begin 1942 in het Joodse werkkamp Linde tewerkgesteld werden. In de nacht van 3 oktober 1942 werd hij in het kader van de ‘Endlösung’ naar Westerbork gebracht voor verder transport naar de concentratiekampen. kampen in het ‘oosten’.

Stientje is een van de oorlogsevacués – uit de gebombardeerde arbeiderswijken in Rotterdam – die direct na de bevrijding naar Kamp Linde werden gestuurd. Met vader, moeder, broers en zussen. Omdat het eigenlijk de afdankertjes waren waar Rotterdammers het liefst vanaf zouden willen.

Met de voorstelling ‘Barak’ houden Klets, Kool en Veenstra de herinnering aan een donkere tijd in onze geschiedenis levend.

De voorstelling vindt plaats om 21.00 uur in de Kazerne van Kamp Linde, gelegen achter Museumboerderij De Wemme, Burgemeester Tonckensstraat 49 in Zuidwolde.

De toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Tickets zijn dagelijks van 13.30 tot 17.00 uur af te halen bij De Wemme of te bestellen via info@baraklinde.nl .

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *