Israël meldt 12 doden na raketaanval op voetbalveld op bezette Golanhoogten, Netanyahu breekt bezoek VS af | Buitenland

[ad_1]

Minstens twaalf mensen werden zaterdag gedood bij aanvallen vanuit Libanon op de door Israël bezette Golanhoogten. Volgens het Israëlische leger waren de mensen tussen de 10 en 20 jaar oud. Tientallen mensen raakten ook gewond, waarvan zes ernstig. Een raket zou zijn neergekomen op een voetbalveld in de stad Majdal Shams.

Eerder hadden de Israëlische politie, het leger en reddingswerkers gemeld dat er raketten vanuit Libanon waren afgevuurd op de geannexeerde Golanhoogten in Noord-Israël. Volgens lokale media raakte minstens één raket een voetbalveld in Majdal Shams op de Golanhoogten.

Israël geeft de Libanese islamistische beweging Hezbollah de schuld van de aanval. De groep ontkent de beschuldigingen echter. Met minstens elf doden zou het de dodelijkste aanval op burgers in Israël zijn sinds de grootschalige aanval door de extremistische Palestijnse organisatie Hamas op 7 oktober.

Het verhaal gaat verder onder de foto.

AP

© AP

‘Totale oorlog’

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, vertelde Channel 12 televisie dat Hezbollah “alle rode lijnen had overschreden.” “We staan ​​voor een totale oorlog tegen Hezbollah en Libanon,” voegde de minister toe. In Israël wordt opgeroepen tot een harde reactie. Defensieminister Yoav Gallant riep een spoedvergadering bijeen met stafchef Herzl Halevi en top veiligheidsfunctionarissen. En premier Benjamin Netanyahu verkort zijn bezoek aan de Verenigde Staten om terug te keren naar zijn thuisland. Hij kondigde aan dat Hezbollah “een hoge prijs zal betalen.”

De aanval op het voetbalveld volgt op Israëlische luchtaanvallen op Libanon eerder op zaterdag, waarbij vier militanten omkwamen, aldus persbureau Reuters. Minstens één van hen zou lid zijn geweest van Hezbollah, aldus bronnen.

Sinds de oorlog tussen Israël en Hamas in oktober uitbrak in de bezette Gazastrook, schieten Hezbollah en Israël ook regelmatig op elkaar. De laatste weken is dit verder geëscaleerd. De Golanhoogten staan ​​sinds de Zesdaagse Oorlog tussen Israël en verschillende buurlanden in 1967 onder Israëlische controle. Majdal Shams is een plek waar voornamelijk Druzen – een religieuze gemeenschap – wonen

AFP

© AFP

© REUTERS

© REUTERS

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *