LIVE OS 2024 | Nederlandse hockeyvrouwen leggen gastland Frankrijk over de knie, deelname Nadal aan enkelspel op de tocht | Olympische Spelen Parijs

[ad_1]

22:50

Medailletabel – Australië aan kop

De laatste medailles van de Olympische zaterdag gaan naar de Zuid-Koreaanse sabelschermer Oh Sang-uk en degenschermer Vivian Kong uit Hong Kong. Daarmee kunnen we de balans opmaken medaille tafel opmaken.

• Australië staat op kop, Nederland staat voorlopig nog met lege handen.

22:39

Tijdrit (vrouwen) – Van Dijk emotioneel

“Ik heb echt elke dag gevochten om hier te zijn. Het is me gelukt, maar het is is niet geworden wat ik had gehoopt“, aldus een emotionele Ellen van Dijk na haar elfde plaats in de Olympische tijdrit.

Het complete reactie van Van Dijk, met analyse door verslaggevers Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam, Bekijk hier:


22:26

Griezmann vindt het leuk om te spelen

Antoine Griezmann genoot zaterdag als fan van de Olympische Spelen in Parijs. De 33-jarige spits van Atlético Madrid en het Franse team (44 doelpunten in 135 interlands) was met zijn vrouw Erika bij de finale van de Rugby Sevens in het Stade de France. Daar zag hij samen met President Emmanuel Macron hoe frankrijk de eerste gouden medaille die hij bij deze Spelen heeft ondernomen.

REUTERS

© REUTERS

22:25

Tennis – Wat gaat Nadal doen?

Rafael Nadal weet nog niet of hij zondag zal deelnemen enkelspel. Dat zei de Spaanse tennisser direct na zijn gewonnen dubbelpartij met Carlos Alcaraz.

De 38-jarige Nadal worstelt met een pijnlijke dij. “Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren. Ik bespreek alles met mijn team en neem dan een beslissing. Uiteindelijk wil ik een medaille mee naar huis nemen.”

Hij was tevreden over de wedstrijd met Alcaraz. “Het is een onvergetelijke dag zoals gisteren met de opening. Ik geniet van elk moment en wil de Spelen op de best mogelijke manier beleven,” zei Nadal. Eerder zei Alcaraz dat het een droom zou naast Nadal op het veld staan.

Als Nadal meespeelt, staat hij in de eerste ronde tegenover Marton Fucsovics uit Hongarije. Mogelijk wacht er dan een tweede ronde tegen Novak Djokovic.

22:17

Gymnastiek – finale voor Schmidt, Rijken en De Munck

De gymnasten Casimir Schmidt, Frank Rijken En Loran de Munck zal opnieuw in actie komen. Schmidt kwalificeerde zich voor de kwalificaties met een score van 82.089 op de zeventiende plaats allround finale van woensdag. Rijken had de 23e score: 81.233.

De Munck zal volgende zaterdag weer te zien zijn in de Arena Bercy, waar hij zich als achtste en laatste kwalificeerde voor de toestel finale op sprong.

Zoals verwacht was de teamscore (247.295) niet genoeg voor de landenfinaleook al was het maar een half punt. Schmidt, De Munck, Jermain Grünberg, Frank Rijken en Martijn de Veer eindigden als tiende.

22:10

‘Vijf uur op een boot in de stromende regen?’

Columnist Thijs Zonneveld heeft met verbazing gekeken naar de urenlange openingsceremonie van afgelopen vrijdagavond. Hij zag hoe atleten een halve dag verloren om drie seconden scherm te vullen. ‘Jullie zijn niet veel meer dan zwaaiend vee.’

Lees de column van Thijs hier:
Vijf uur op een boot in de stromende regen? Dat is puur amateurisme

21:51

Hockey (vrouwen) – einde vierde kwart

De hockeyspelers van Oranje zijn goed begonnen aan hun jacht op titelverlenging. De ploeg van bondscoach Paul van Ass versloeg gastheer Frankrijk met 6-2. Yibbi Jansen scoorde maar liefst vier keer uit een strafcorner.

Ondanks hun overmacht wist het Nederlandse team pas vlak voor rust de score te openen in het tweede stadion van het Olympisch complex. Frederique Matla scoorde met een backhand. Direct na rust werd het 2-0 via Jansen, die hard binnenschoot uit een strafcorner.

Enkele minuten later scoorde Jansen op dezelfde manier. Vanuit een strafcorner werkte ze de bal met een sliding in de hoek rechts van de keeper. Direct na de 3-0 van Jansen kwam Frankrijk terug tot 3-1. Het doelpunt viel met kreeg luid gejuichondanks de hopeloze uitgangspositie van het gastland.

Het werd nooit meer spannend en in de 45e minuut maakte Jansen er 4-1 van, dit keer met een hoge strafcorner. Nadat Frankrijk de marge met een afgeweken strafcorner tot twee had teruggebracht, toonde Jansen opnieuw haar klasse. Ook Joosje Burg wist van dichtbij te scoren.

REUTERS

© REUTERS

21:47

Tafeltennis – Eerland tot laatste 32

Britt Eerland gemakkelijk gewonnen van Hana Goda. De Nederlanders wonnen met 4-0 (11-9, 13-11, 11-6, 11-6) van haar tegenstander uit Egypte. In de volgende ronde neemt de 30-jarige Eerland Xiaoxin Yang uit Monaco het op tegen de Tsjechische Hana Matelova.

AFP

© AFP

21:29

Zwemmen – 100 meter schoolslag

Arno Kamminga wordt tweede in de tweede halve finale van de 100 meter schoolslag en Casper Corbeau derde. Dat is genoeg voor een finaleplaats!

Van de zestien zwemmers in de twee halve finales zwemt Kamminga de derde snelste tijd, Corbeau de vijfde snelste tijd. De finale is op zondag.

• Lees hier alles over de zwemprestaties van Kamminga, Corbeau, Giele en de estafettezwemmers van vandaag.

Pro Shots / George Deswijzen

© Pro Shots / George Deswijs

21:26

Hockey (vrouwen) – derde kwart

Geen problemen voor het Nederlandse dameshockeyteam, dat na drie kwarten 4-1 voorsprong tegen gastland Frankrijk. Yibbi Jansen scoorde drie keer in het derde kwart.

21:22

Zwemmen – schoolslag halve finale

Arno Kamminga En Casper Corbeau zijn klaar voor de tweede halve finale van de 100m schoolslag. Gaan de Nederlanders naar de finale? De eerste halve finale werd gewonnen door de Brit Adam Peaty in een tijd van 58.86.

De snelste acht zwemmers kwalificeren zich voor de finale.

21:09

Tennis – Nadal en Alcaraz door

Rafael Nadal En Carlos Alcaraz zijn doorgedrongen tot de volgende ronde van het olympisch dubbeltoernooi. De Spanjaarden stonden op het hoofdveld in Parijs met 7-6 (4), 6-4 te sterk voor het Argentijnse duo Andres Molteni/Maximo Gonzalez.

Nadal en Alcaraz doen ook nog mee aan de enkelspel. Alcaraz, die onlangs Roland Garros en Wimbledon won, was zaterdagmiddag te sterk voor Hady Habib uit Libanon. Nadal, die in 2008 en 2016 olympisch goud won, speelt zondag. Hij neemt het dan op tegen de Hongaar Marton Fucsovics.


21:00

Zwemmen – Kamminga en de schoolslag

Arno Kamminga zwemt vanavond de halve finale schoolslag. Het is een slag die iedereen in Nederland denkt te beheersen, maar de olympische medaillefavoriet weet wel beter. “Het is de moeilijkste strijd. Wat wij in Nederland doen, is vooral ons hoofd boven water houden.”

Pro Shots / George Deswijzen

© Pro Shots / George Deswijs

20:55

Zwemmen – Giele niet in finale vlinderslag

Tessa Giele is bij haar eerste Olympische Spelen niet wist de finale van de 100 meter vlinderslag te bereiken. De 21-jarige Nederlandse zwom in de halve finale de vijftiende tijd (57,91), ruim boven haar persoonlijk record van 57.38. Een tijd van 56.93 was nodig om de medaillestrijd op zondagavond te bereiken.

De Amerikaan Gretchen Walsh bereikte de finale het snelst, in een olympisch record vanaf 55.38.

20:51

Hockey (vrouwen) – tweede kwart

Nederland dacht in de eerste minuut van het tweede kwart te scoren, maar de videoscheidsrechter het doelpunt geannuleerd. De bal kwam eerder in de aanval op een Nederlandse voet. Vlak voor rust is het dan eindelijk raak: Frederique Matla slaat de bal hard door de benen van de Franse doelman: 1-0.


20:33

Hockey (vrouwen) – eerste kwart

Nog geen hits in het eerste kwart. Het Nederlands dameshockeyteam is de ouder partij tegen Frankrijk, maar slaagden er niet in hun superioriteit in een voordeel om te zetten.

20:29

Rugby – Eerste goud voor Frankrijk

Frankrijk heeft het eerste goud gevangen op de Olympische Spelen. Bijna 80.000 fanatieke Fransen zagen de Rugby Sevens-team in het Stade de France, waar ze Fiji met 28-7 versloegen, dat nog nooit had verloren bij Rugby Sevens en zo goud won bij de eerste twee edities in 2016 in Rio de Janeiro en 2021 in Tokio.

Frankrijk had eerder op de dag Zuid-Afrika al met 19-5 verslagen in de halve finale. Het rugbytoernooi voor mannen begon woensdag en is over vier dagen afgelopen. Het damesrugbytoernooi wordt de komende drie dagen gespeeld in het Stade de France. Het atletiektoernooi start volgende week donderdag in het Stade de France.

AP

© AP

20:15

Hockey (vrouwen) – Nederland – Frankrijk

De Nederlanders vrouwenhockey om 20:15 uur begon het Olympisch toernooi. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal is tegen gastland Frankrijk.

REUTERS

© REUTERS

20:14

Verantwoordelijkheid voor sabotage opgeëist

De sabotage acties op de Franse baan op de openingsdag van de spelen kan het werk zijn van een onbekende linkse radicale groepDit zou blijken uit een e-mail verzonden naar verschillende mediawaaronder de Franse krant Le Parisien.

“Ze noemen de Olympische Spelen een feest? Wij zien het als een feest van nationalisme, een gigantische enscenering van de onderwerping van de bevolking door de staat”, luidt de claim, aldus Le Parisien.

19:38

Paardrijden – Nederlandse ruiters

De Nederlanders eventingruiters begonnen hun Olympisch toernooi in Versailles in de middenklasse. Na het eerste onderdeel, de dressuur, staat Raf Kooremans op de zestiende plaats. Janneke Boonzaaijer staat op de 29e plaats en Sanne de Jong op de 40e plaats.

In de landcompetitie de Nederlandse renners nemen na het eerste deel de leiding negende plaats in. Samen staan ​​ze op 93,7 strafpunten. Groot-Brittannië leidt met 66,7 strafpunten voor Duitsland en Frankrijk.



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *