Raymond werkte bij een bank, had een koopwoning, maar raakte toch binnen een paar weken dakloos | Tilburg

[ad_1]

BREDA – Hij werkte bij een bank, had een kleine studio, een carrièrepad. Het leek Raymond van Beek (41) voor de wind te gaan. Totdat de Bredanaar plotseling dakloos werd. Met veel pijn en moeite wist hij daaraan te ontsnappen en nu helpt hij mensen met financiële problemen. “Mijn belangrijkste les? Niemand kan dit alleen.”

“Word wakker.” Raymond van Beek opent zijn ogen. Het is zijn vriend, met wie hij in een appartement op de Houtmarkt in Breda woont. Dat is straks niet meer zijn thuis, maar dat weet Raymond die ochtend nog niet. “Er is iets gebeurd,” zegt zijn vriend.

Raymond trekt zijn kleren aan, wrijft nog een keer in zijn ogen en opent de deur naar zijn slaapkamer. Onderaan de trap naar de woonkamer ziet hij politieagenten en ambulancepersoneel.

Hun derde huisgenoot leeft niet meer.

Zijn vriend had hem kort daarvoor in zijn slaapkamer aangetroffen en de hulpdiensten gewaarschuwd. Het flesje GHB van de huisgenoot was verdwenen. Dat vertelde Raymond die dag ook twee of drie keer aan agenten op het politiebureau aan het Chasséveld. Dat het de laatste weken niet goed ging met hun huisgenoot. Dat hij drugs gebruikte, dat hij problemen had.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *