Terugkeer Minteh maakt plek in wedstrijdselectie Feyenoord heel duur voor buitenspelers | Nederlands voetbal

[ad_1]

Arne Slot ziet Excelsior als een zware proef, maar de trainer weet ook dat hij in Kralingen alleen Alireza Jahanbakhsh mist. Dat maakt de strijd om plaatsen op de flanken niet minder hevig in Rotterdam Zuid.

Met de terugkeer van Yankuba Minteh in de wedstrijdselectie van Feyenoord laait de concurrentie in de aanvalslinie van de Rotterdammers flink op. Arne Slot moet één van zijn vijf fitte vleugelspelers thuis laten voor de uitwedstrijd tegen Excelsior zaterdagavond in Rotterdam.

Dat is in ieder geval niet Minteh, de Gambiaan is erbij in Kralingen. Weliswaar als invaller, maar Slot heeft hem hoog in het vaandel staan, zei hij een dag voor de wedstrijd nog eens. “Hij is nog jong en dus nog niet klaar als speler”, zegt Slot. “En op die leeftijd maak je soms de verkeerde keuze. Maar hij heeft iets dat de andere vleugelspelers niet hebben. Hij is nog sneller. Ik ben heel blij dat hij terug is.”

Competitie op de flanken

Calvins Stengs scoorde deze week als rechterspits in het Nederlands elftal drie doelpunten tegen Gibraltar, maar de international hoeft zich niet te bemoeien met de felle concurrentie op de flanken. Tenslotte zet Stengs hem op het middenveld tegen Excelsior.

Alireza Jahanbakhsh raakt gewond. Igor Paixao is een zekerheid in de selectie en Luka Ivanusec kan niet zomaar drie wedstrijden in acht dagen spelen, maar normaal gesproken is de Kroaat er wel bij in Kralingen. Dan is het tussen Leo Sauer en Javairo Dilrosun, die weliswaar op een zijspoor belandde, maar vorige week in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer twee keer scoorde.


Hij heeft iets dat de andere vleugelspelers niet hebben. Hij is nog sneller.

Arne Slot

En Sauer is niet langer een speler die zomaar aan de kant wordt gezet bij het samenstellen van wedstrijdselecties. De aanvaller klopt echt op de deur en laat zich steeds meer zien op het trainingsveld. Steeds meer mensen zien de jongere als een belangrijke speler voor de toekomst, maar dat zou ook de nabije toekomst kunnen zijn. “De verschillen op de flanken zijn klein”, zegt Slot.

Sauer maakt ook kans om aan te sluiten bij de Slowaakse selectie voor het EK komende zomer. De linkerspits wordt voortdurend opgeroepen voor interlands, al komt hij nog niet in actie. “De Slowaakse bondscoach vindt het belangrijk dat hij bij die wedstrijden aanwezig is, ook als hij niet speelt of nog niet speelt. Dat hij hier niet altijd speelt, is geen belemmering geweest om hem op te roepen.”

Als Sauer zou gaan praten over verhuren om meer minuten te krijgen met het oog op het EK weet hij het antwoord al. “Dat gaat zeker niet gebeuren”, zegt Slot. ,,Uitgesloten.”

Leo Sauer.
Leo Sauer. © Pro Shots / Kay Int Veen

Drie aanvallers verdwenen

En dat heeft ook te maken met de strijd om de Afrika Cup en de Asian Cup komende winter. Feyenoord doneert vier spelers. Minteh (Gambia), Ueda (Japan), Zerrouki (Algerije) en Jahanbakhsh (Iran) zullen binnenkort verdwenen zijn. “Drie aanvallers”, zegt Slot. “Daar kijken we expliciet naar en praten we erover. Ook met de scouting. Deze week is belangrijk bij Excelsior, Atletico en PSV. Die resultaten nemen we ook mee als we nadenken over de periode waarin we vier spelers moeten missen.”

“Excelsior is een goed team, ze zitten precies waar ze zijn. Die wedstrijd is lastig. Nee, niet vanwege het kunstgras. Daar heb ik vorig seizoen iets over gezegd toen we daar wonnen. Als het droog is en ze geen water geven, is het niet speelbaar. Maar het regent hier zo vaak, dat is voor zaterdag geen probleem. Ik hou eigenlijk wel van kunstgras, eerlijk gezegd. Ik speel het niet met tegenzin. Alleen als het kurkdroog is.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *