Zelf muhammara maken | wat eten we vandaag?

[ad_1]

Muhammara is een van mijn favoriete smeersels die je in de supermarkt kunt kopen. Maar ik heb onlangs ontdekt dat het heel gemakkelijk is om muhammara zelf te maken.

Wees gewaarschuwd, want als je dit eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je niet meer anders. De smaken zijn veel rijker en het is ook nog eens een stuk gezonder. Heerlijk als dip of als broodbeleg.

Jij hebt nodig:

  • 5 puntpaprika’s
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram walnoten
  • 15 g koriander
  • 1 kleine theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 1,5 el granaatappelmelasse*
  • Olijfolie, zout en peper

*Je kunt ook 0,5 el honing en 0,5 el azijn gebruiken.

Zo maak je het:

Leg de puntpaprika en knoflook op een bakplaat en bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Hak ondertussen de walnoten en koriander fijn.

Haal na 25 minuten de puntpaprika’s uit de oven en laat afkoelen. Trek het vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten met een mes. Snijd de paprika en knoflook fijn.

Doe het vervolgens in een kom samen met een klein scheutje olijfolie, walnoten, granaatappelmelasse, koriander, paprikapoeder, komijn en chilipoeder. Roer door elkaar en proef. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Liever een gladde spread? Pureer vervolgens de ingrediënten met een staafmixer.

www.hillicious.nl

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *