[ad_1]
De commissie zal bestaan uit vertegenwoordigers van de regerende partij en de oppositie uit zowel de Tweede Kamer als de Senaat. Als het hen lukt een compromistekst op te stellen, zal deze nog door beide kamers van het parlement moeten worden goedgekeurd. De regering heeft geen meerderheid in het parlement en heeft daarom steun nodig van een deel van de oppositie om de migratiewet erdoor te krijgen.
Zowel linkse als rechtse leden van de Tweede Kamer stemden maandag tegen de behandeling van het wetsvoorstel, nog voordat het debat begon. Sommigen vinden de wet te streng, anderen vinden dat de wetgeving niet ver genoeg gaat. De voorgestelde wet omvat maatregelen om het aantal migranten te beperken, terwijl de asielprocedure wordt versneld en migranten zonder papieren sneller kunnen werken.
Het verzet van het Parlement is een grote tegenslag voor president Emmanuel Macron. De regering kan een grondwettelijk artikel inroepen om de migratiewet zonder parlementaire steun in te voeren, maar die stap zal waarschijnlijk leiden tot een motie van wantrouwen. De laatste keer dat het kabinet voor deze methode heeft gekozen, was begin dit jaar. Vervolgens werden controversiële pensioenhervormingen doorgedrukt.
[ad_2]