[ad_1]
Steeds meer mensen koken met een airfryer. Maar is het waar dat op deze manier bereid voedsel ook beter is? Pascalle Stijger van het Voedingscentrum legt uit hoe je gezond uit de airfryer kunt eten.
Allereerst is het product dat je in de airfryer stopt bepalend. Zo past een frikandel of ander tussendoortje niet in de Schijf van Vijf, ook niet als deze in de airfryer is bereid. Ook de hoeveelheid olie speelt een rol. Als je geen of weinig olie toevoegt, bevat voedsel uit de airfryer over het algemeen minder vet en minder calorieën dan hetzelfde product uit de frituurpan.
Calorieën
Bij het frituren voeg je altijd veel vet toe. Het product dat je frituurt, neemt een deel van dat vet op en bevat daardoor veel calorieën. Je hebt controle over een aantal zaken die bepalen hoe gezond eten uit de airfryer is. Kies bijvoorbeeld producten uit de Schijf van Vijf. Geen friet en snacks, maar aardappelproducten zonder toegevoegd zout of suiker, mager vlees, (vette) vis en groenten.
Voeg slechts een kleine hoeveelheid vloeibaar of zacht bakvet toe, zoals olijfolie of zonnebloemolie of een vloeibaar bak- en braadproduct. Vaak is een eetlepel voldoende.
Temperatuur
Verder is het verstandig om de temperatuur niet te hoog in te stellen. Dit zorgt ervoor dat uw product goudgeel wordt en niet donker of bruin. Zie je zwarte randen of korstjes? Snij dat weg.
Tenslotte is het verstandig om de airfryer onder de afzuigkap te plaatsen. Het eventuele fijnstof dat vrijkomt, verspreidt zich niet door uw woning.
[ad_2]