Israël: tientallen militanten gedood in noorden Gazastrook

[ad_1]

Volgens Israël waren de gedode militanten lid van terroristische organisaties. Hamas en andere groepen schieten nog steeds af en toe raketten af ​​op Israël. Dat gebeurde dinsdag ook. De Israëlische nieuwssite Times of Israel spreekt van de grootste raketaanval in weken. Voor zover wij weten zijn er geen slachtoffers gevallen.

Het Israëlische leger zei dinsdag ook dat het negen militanten in het vluchtelingenkamp Al Shati in het noorden van Gaza heeft aangevallen. Er wordt ook melding gemaakt van de moord op twee gewapende strijders in de zuidelijke stad Khan Younis.

Minstens 24.285 Palestijnen zijn in de Gazastrook gedood door Israëlische aanvallen, aldus het door Hamas gecontroleerde ministerie van Volksgezondheid. Dat is een stijging van 158 ten opzichte van de dag ervoor. Het aantal gewonden steeg met 320 naar 61.154. De zorg voor de gewonden blijft beperkt omdat de overvolle ziekenhuizen die nog open zijn slechts gedeeltelijk functioneren. Tekorten aan onder meer personeel en medicijnen blijven bestaan.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *