Handballers Oranje schrikken op EK van knieblessure Samir Benghanem, scan moet ernst uitwijzen | Andere sporten

[ad_1]

Benghanem was een van de drijvende krachten achter Zweden tegen Zweden, dat tot de laatste minuut voor de overwinning streed, maar een nederlaag (28-29) niet kon afwenden. De 30-jarige speler uit Aalsmeer, een belangrijke steunpilaar in de Nederlandse berichtgeving, kwam tijdens een val in de tweede helft helaas op zijn knie terecht. Hij moest op een brancard het veld in Mannheim verlaten. De international speelde al met een verband om zijn hoofd, het gevolg van een harde botsing in de wedstrijd van zaterdag tegen Bosnië.

De handbalsters van bondscoach Staffan Olsson beginnen de hoofdronde in Hamburg met een wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Denemarken. Daarna volgen wedstrijden tegen Noorwegen, Slovenië en Portugal. De eerste twee uit de groep plaatsen zich voor de halve finales.