Villa met een bijzonder verhaal te koop in Bolsward: ‘Ik ken niemand die een lift in huis heeft’

[ad_1]

Bij een luxe villa te koop aan De Túfein in Bolsward is alles net even anders dan anders. Wie 840.000 euro neertelt, krijgt een bijzondere creatie in handen die door de huidige bewoners is bedacht en gebouwd.

Verwacht geen klassieke ornamenten, prachtig glas-in-loodwerk of beschilderde houten kozijnen. In de Bolswarder villa is dit allemaal niet terug te vinden. “Ik heb een hekel aan schilderen, dus ik wilde aluminium kozijnen”, vertelt eigenaar Aaldrik Pultrum (47). De stijl van het gebouw omschrijft hij als ‘minimalistisch’.

De villa, gelegen aan de Hartwerter Feart in Bolsward, is vooral gebruiksvriendelijk ontworpen. “Je kunt allerlei leuke dingen bedenken, maar voor mij moet het praktisch en makkelijk te onderhouden zijn.” Pultrum heeft deze wensen samen met zijn vrouw Jeanna perfect kunnen verwezenlijken. Ze hebben het gebouw in 2006 zelf gebouwd.

‘Geen brochurehuis’

Het echtpaar woonde toen nog in Houtigehage, maar droomde van een verhuizing naar Bolsward. Zij lieten de kans niet voorbijgaan om een ​​perceel aan het water te verwerven met uitzicht over de velden. “Ik wist meteen dat ik iets bijzonders wilde en niet een ‘brochurehuis’, zoals ik het altijd noem.”

Architect Jitse Zijlstra werd ingeschakeld om de villa te ontwerpen. De belangrijkste opdracht: de woonkamer moest op de eerste verdieping komen en niet op de begane grond. “Bij huizen aan het water zie je vaak dat mensen vanuit de kamer naar het riet kijken. Dan heb je niet de echte waterbeleving.”

Verder was de wens om zowel de begane grond als de eerste verdieping multifunctioneel te maken. Op beide verdiepingen zijn een badkamer, een keuken en een slaapkamer ontworpen door architect Zijlstra. Pultrum verzorgde vervolgens grotendeels de bouw van de woning.

Maandenlang stond hij elke dag op de steiger om zijn droomhuis te realiseren. “Ik heb een aantal zaken uitbesteed, maar het storten van beton, het timmerwerk en de binnenmuren heb ik zelf gedaan.” Dankzij zijn jarenlange ervaring als bouwmanager wist Pultrum welke bijl hij moest snijden. Hij vond het bijzonder om het hele proces van dichtbij mee te maken. “Je bent erbij van A tot Z. Van de palen tot de laatste schroef die erin wordt gedraaid.”

Keukenlift

De villa beschikt over 200 vierkante meter woonoppervlak, vier slaapkamers en een inpandige garage. Toch zijn dit niet de blikvangers waar de meeste bezoekers na binnenkomst commentaar op geven. Dat is de keukenlift die normaal alleen in restaurants te vinden is. De hapjes en drankjes die beneden uit de koelkast worden gehaald, hoeven niet naar boven gebracht te worden. Omgekeerd hoeft de vuile vaat niet naar beneden getild te worden. “Dit zie je niet vaak”, zegt Pultrum. “Anderen zeggen wel eens: ik heb ook twee keukens, maar ik ken niemand die een lift in huis heeft. Dus als we een plaswedstrijd hebben, win ik altijd”, lacht Pultrum.

Opvallend is ook de ‘gym’ die op de zolder is gecreëerd waar vroeger een bar stond voor hun twee kinderen. “De kinderen groeiden op en gebruikten het steeds minder. Ik werd zelf steeds dikker, daarom heb ik sportartikelen op zolder gezet.”

Fitnessruimte aan huis

De sportschool, de lift en het uitzicht over de velden: de bewoners nemen er binnenkort afscheid van. Tenminste, dat is de bedoeling. Na zeventien jaar is het echtpaar van plan terug te keren naar Houtigehage, waar de ouders van Pultrum wonen en waar ze een nieuw huis met een kangoeroehuis willen bouwen. Dit vindt plaats op het perceel waar nu zijn ouderlijk huis staat. “Als mijn ouders straks zorg nodig hebben, kunnen ze bij ons komen wonen”, zegt Pultrum. Wij wachten nog op groen licht van de gemeente.

En uiteraard moet er ook voor de villa in Bolsward een koper gevonden worden. Pultrum is niet emotioneel over het achterlaten van hun droomhuis. “Natuurlijk zullen we nog wel eens met nostalgie aan dit huis terugdenken, maar je kunt je ook elders prima vermaken.”

De Túfein 2 (Bolsward)

Vraagprijs: 840.000 euro

Bouwjaar: 2006

Totaal woonoppervlak: 200 m2

Kamers: 7 kamers (4 slaapkamers)

Energielabel: A

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *