Ook Go Ahead Eagles onderdeel van onderzoek KNVB naar Alex Kroes | Topsport regio

[ad_1]

Door de aankoop van aandelen Ajax overtrad Alex Kroes niet alleen de KNVB-regels tijdens zijn tijd bij AZ, maar ook bij Go Ahead Eagles. De licentiecommissie betaald voetbal gaat een onderzoek naar de zaak starten en ook de voetbalbond zal in Deventer om opheldering vragen.

In de richtlijnen van de KNVB staat dat bestuurders van een voetbalclub geen aandelen van een andere voetbalclub bezitten en dit geldt ook voor aandeelhouders. Kroes bezat aandelen Ajax toen hij voor AZ werkte en na het stellen van vragen de Volkskrant de KNVB maakte bekend dat de regels waren overtreden.

Volgens eigen verklaring is Kroes vanaf april 2022 begonnen met het opkopen van de aandelen ‘stukjes en beetjes’ en was hij op dat moment nog grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles.

Uitleg

Ook Kroes overtrad in die periode de regels en de licentiecommissie betaald voetbal van de KNVB onderzoekt de zaak. Net als bij AZ zal de voetbalbond ook in Deventer om uitleg vragen. “De zaak zal worden voorgelegd aan de licentiecommissie betaald voetbal met betrekking tot de clubs waar betrokkene in het verleden actief was en dit heeft plaatsgevonden”, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Algemeen directeur Jan Willem van Dop gaf donderdag al aan dat Go Ahead Eagles niet op de hoogte was dat Kroes vanaf april 2022 aandelen Ajax kocht. Hij wilde verder geen commentaar geven.

Luister ook onze podcast Vak IJ, de voetbalpodcast van de Stentor:





[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *