SC Heerenveen-speler Ché Nunnely trapt wereldrecord bijbellezen af in Heerenveen

[ad_1]

Met de klinkende stem van stadionspreker Jouke de Vries van SC Heerenveen ging dinsdag het wereldrecord Bijbellezen van start in de Trinitaskerk in Heerenveen.

“In het begin schiep God de hemel en de aarde.” Het is dinsdagochtend 10.00 uur als voetballer Ché Nunnely van SC Heerenveen de aftrap geeft voor de recordbijbellezing in de Trinitaskerk in Heerenveen. Vlak daarvoor werd hij aangekondigd door stadionspreker Jouke de Vries. Net als in het voetbalstadion roept hij: ‘Nummer 17, Ché Nunnely’.

De 25-jarige voetballer kwam op zijn vrije dag uit Amsterdam om zijn steentje bij te dragen. Voordat hij de Bijbel openslaat, legt hij uit wat geloof voor hem betekent. “Ik voel me vereerd dat ik deze kans krijg. De Bijbel geeft mij veel kracht en rust in de drukke voetbalwereld. Zelfs in een druk stadion vind ik mijn rust in Bijbelse woorden. Ik wil mijn grootmoeder bedanken voor het feit dat ze mij dit heeft gegeven.”

Moeilijke namen

Naderhand concludeert Nunnely dat zijn leestijd net voorbij was. Hij zegt dat hij met zijn medewerking wil laten zien wat de Bijbel voor topsporters kan betekenen. “Ik wil ook laten zien dat de kerk voor iedereen is.” Terwijl Nunnely in een druk koffiehoekje van de kerk terugkijkt, worstelt zanger Syb van der Ploeg zich door een reeks lastige Bijbelse namen. Hij leest de genealogie van Adam met namen als Mahalalel en Methuselech.

Schipper Sytze Brouwer van het Heerenveense skûtsje vervolgt in Genesis. Vanaf nu gaat het lezen dag en nacht door tot en met zondagochtend. Dan is er 120 uur Bijbellezen achter de rug en heeft de Heerenveense PKN kerk een nieuw record gevestigd. Dat deden ze in 2016 ook met 100 uur Bijbellezen, maar werden in 2017 ingehaald door Apeldoorn met 110 uur. Mede-organisator Jan Dijkema verwacht dat de Bijbel in 120 uur bijna twee keer gelezen kan worden.

Friske Bibel

Schoolkinderen spelen hierin deze tijd een belangrijke rol. Het feit dat kleine kinderen voorlezen bracht het organisatiecomité Reuring van de gemeente PKN op het idee om alle christelijke basisscholen in Heerenveen om medewerking te vragen. De kinderen van groep 8 van CBS De Burcht staan ​​dan ook klaar om in oranje schoolshirts de fakkel over te nemen.

Dat vinden ze heel spannend, vertellen Sophie van Gerner, Thijn de Boer, Lotte Kuiper en Thijs Hartsema, alle elf jaar oud. Thijs oefende thuis. “Er staan ​​veel moeilijke woorden in.” Deze studenten hoeven het kwartier niet te voltooien. Ze lezen 7 tot 8 minuten per keer.

Lammert Dijkstra uit Nieuwehorne deed in 2016 ook mee en heeft zich inmiddels weer meerdere keren aangemeld om plaats te nemen op het leespodium. Hierbij horen ook ongeveer vier nachtelijke beurten. Hij leest altijd voor uit de Fryske Bibel. “Ik wil weten hoe het ‘s nachts is.” Dijkstra is al jaren verbonden aan de Trinitas-gemeenschap, die hij omschrijft als een ‘zeer open’ gemeenschap.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *