Danny Blind set to return to Ajax


Danny Blind keert terug naar Ajax. De Amsterdamse voetbalclub benoemde hem tot 2027 in de Raad van Commissarissen van Ajax aangekondigd op maandag.

Blind heeft een lange historie bij Ajax, onder meer als lid van de Raad van Commissarissen tussen april 2018 en augustus 2021. De club omschrijft hem als een “493-voudig Ajacied.”

“Blind won vele nationale en internationale prijzen als speler en aanvoerder van Ajax 1 en vervulde na zijn actieve carrière meerdere technische en leidinggevende functies bij de club”, aldus Ajax.

Blinds zoon Daley verliet Ajax in december, beëindigde zijn contract en ging naar Bayern München.

Danny Blind is niet het enige bekende gezicht dat terugkeert bij Ajax. De Amsterdamse club haalt veteranen Michael van Praag terug als lid van de Raad van Commissarissen en Louis van Gaal als adviseur, in de hoop dat zij na een teleurstellend seizoen kunnen helpen de zaken om te draaien. Het Ajax-herenteam staat momenteel op de 17e plaats in de Eredivisie.

De Ajax Vrouwen doen het daarentegen spectaculair goed. Nadat ze eerder dit jaar de landstitel wonnen, zijn ze nu voor het eerst in de groepsfase van de Champions League geplaatst. Ze spelen tegen Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *