Handbalsters zetten reuzenstap naar Olympische Spelen na worsteling tegen Argentinië | Meer sport

[ad_1]

De Nederlandse handbalsters zetten een gigantische stap richting de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Spaanse Torrevieja. Na een zeer zwakke en zenuwachtige eerste helft van Oranje werd Argentinië alsnog met ruime cijfers verslagen: 34-22.

Met een overwinning op Tsjechië plaatst Oranje zich vrijdagavond definitief voor de Olympische Spelen. De Tsjechische vrouwen werden eerder op donderdag verslagen door Spanje (31-21), waardoor een overwinning voor de formatie van bondscoach Per Johansson vrijdagavond tegen Tsjechië voldoende is voor een ticket naar de Franse hoofdstad. Het OKT wordt zondag afgesloten tegen gastland Spanje. De eerste twee landen van het OKT in Torrevieja kwalificeren zich voor Parijs.

Met minder dan een overwinning op Argentinië was op voorhand geen rekening gehouden, maar die moest donderdagavond wel uit Nederland komen. Oranje versloeg op het WK in Denemarken de Zuid-Amerikanen (41-26), maar donderdag bleef het tot diep in de tweede helft een strijd. De eerste helft verliep zelfs desastreus, met onder meer 0-5, 3-8 en 10-13. Pas in de slotfase van de eerste helft kwam Oranje los (19-16) en in het tweede deel van de tweede helft bleven ze verder weglopen. Angela Malestein werd topscorer met zes doelpunten.

Ook Tsjechië en Spanje wonnen eind vorig jaar met ruime cijfers. Nederland eindigde als vijfde op het WK in december. Die ranking betekende plaatsing voor het OKT. Het Nederlandse team nam tweemaal deel aan de Spelen. In Rio 2016 verloor de ploeg de strijd om het brons, in Tokio 2021 waren de kwartfinales het eindpunt.

Resultaten en programma OKT

Uitslag donderdag
Tsjechië – Spanje 21-31
Nederland – Argentinië 34-22

Programma Oranje
Vrijdag, 18:30 uur: Nederland – Tsjechië
Zondag, 18.00 uur: Spanje – Nederland

Lees ook
Sportkalender 2024 | We kunnen dit jaar uitkijken naar deze prachtige evenementen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *