Atlético Madrid beducht voor Dortmund: ‘De eerste vijftien minuten gaan heel belangrijk worden’ | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Atlético-coach Diego Simeone kijkt dinsdag met veel vertrouwen naar de wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League, maar heeft respect voor de Duitse tegenstander.

“We spelen tegen een ploeg die thuis heel sterk is”, blikte de Argentijnse coach vooruit. “Ze gaan met veel snelheid starten en we moeten onze recente vorm behouden. We strijden tegen een ploeg die alles uit de kast haalt en gevaarlijk is in standaardsituaties.”

Toch heeft Simeone er een goed gevoel bij. “We gaan een goede wedstrijd spelen en zijn de afgelopen weken enorm gegroeid.”

De Madrilenen wonnen de eerste wedstrijd in de kwartfinales thuis met 2-1. Simeone heeft geen toegang tot verdediger Samuel Lino en Memphis Depay is volgens Spaanse media niet naar Duitsland afgereisd. Saúl Ñíguez is nog steeds een twijfelgeval.

Axel Witsel maakt zich vooral ook zorgen over het eerste kwartier van Borussia. “Het eerste kwartier gaat heel belangrijk worden”, aldus de Belgische voetballer die in het verleden voor de club uit Dortmund speelde. “Het zal in deze wedstrijden neerkomen op de details, zowel aanvallend als verdedigend. Dortmund is een club die voor altijd in mijn hart zal blijven. Ik kwam daar vanuit China en heb daar een hele leuke tijd gehad, zowel voor mezelf als voor mijn gezin.”

Borussia Dortmund – Atlético Madrid begint om 21.00 uur

Wedstrijdcentrum
• Rekening hier het volledige programma van de Champions League.


Champions League-programma


Stand Champions League



Bekijk hier onze video’s over de Champions League

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *