Republikeinen dragen vierde kandidaat voor als voorzitter Huis van Afgevaardigden | Buitenland

[ad_1]

De Amerikaanse Republikeinen hebben een nieuwe mogelijke kandidaat voor het voorzitterschap van het Huis van Afgevaardigden naar voren geschoven. Het gaat om Mike Johnson, vertegenwoordiger van de staat Louisiana. Het is al de vierde kandidaat die in de afgelopen twee weken is voorgedragen.

Eerder op de dag trok Tom Emmer zich terug, slechts enkele uren nadat hij door zijn partijgenoten was genomineerd. De relatief onbekende vertegenwoordiger van de staat Minnesota kreeg direct veel tegenstand van aanhangers van voormalig president Donald Trump en besloot daarom zich terug te trekken en niet te wachten op een stemming in de Tweede Kamer.

De functie van voorzitter is vacant sinds 3 oktober, toen Kevin McCarthy werd weggestemd als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Hij kreeg geen steun meer van de ultrarechtse fractie in de partij. De Republikeinen hebben slechts een kleine meerderheid in de Kamer, waardoor een handvol negatieve stemmen de verkiezingen al een halt kan toeroepen.

De Republikeinen hadden eerder Steve Scalise en Jim Jordan genomineerd als mogelijke opvolgers van McCarthy. Maar Scalise trok zich al snel terug omdat hij dacht dat hij niet genoeg steun had, en de door Trump gesteunde Jordan gaf het op toen hij na drie stemrondes niet werd gekozen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *