Spelers van Telstar weigeren om in regenboogshirts te spelen: ‘Voetbal is voor iedereen’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Algemeen directeur van Telstar Leon Annokkee zei tegen NH Nieuws dat hij de keuze van de spelers respecteert. “Vier van onze Lions hebben dit seizoen aangegeven dit tenue liever niet te willen dragen. Bij inclusie hoort ook tolerantie en in die geest respecteren wij de keuze van onze collega’s binnen onze mooie club”, aldus Annokkee.

Eerder op woensdag gaf Telstar de reden achter het All Together-bericht. “Voetbal is voor iedereen, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet zich welkom voelen in het voetbal. Telstar zet zich in voor verbinding en inclusiviteit en is tegen sociale uitsluiting. De regenboog staat voor verbinding, hoop, liefde, veiligheid, steun en draagt ​​bij aan acceptatie en gelijkheid”, aldus een verklaring op de website van de club.

Er is geen regenboogband meer in de Premier League. Vorig seizoen weigerden Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü en Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi de band te dragen. Dit seizoen Clubs mogen zelf kiezen of ze de band willen dragen.

Wedstrijdcentrum
Bekijk alle programma’s, resultaten en klassementen van de topcompetities in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland in ons matchcentrum. Bekijk hieronder al onze podcasts en voetbalvideo’s.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *