Vloer in Sneker sporthal te glad: wedstrijd van Sudosa-Desto tegen VC Sneek gaat niet door. ‘Dit is amateurisme ten top’

[ad_1]

In de volleybalcompetitie werd woensdag de Eredivisiewedstrijd tussen de vrouwen van landskampioen VC Sneek en Visser Assen/Sudosa-Desto afgelast. De vloer van de sporthal in Sneek was te glad en daardoor te gevaarlijk om op te volleyballen.

Woensdagmiddag om half twee kreeg Sudosa-Desto-coach Mark Afman een telefoontje uit Sneek dat de wedstrijd niet door kon gaan. “De vloer is te glad om op te spelen. Dat is voor iedereen, ook voor Sneek, heel vervelend, maar ze hadden ons iets eerder moeten informeren. Zeker als je weet dat er de hele week niet getraind kan worden in de zaal. Je leeft een tijdje zo’n wedstrijd.”

Een taekwondotoernooi dat afgelopen weekend werd gehouden in de sporthal van Sneker is de boosdoener. “Ze gebruikten een mat met een siliconen onderkant, waardoor de dichte vloer erg glad werd”, legt teammanager Stefan Rutgers van de ploeg Asser uit.

“Sneek zegt dat ze zo professioneel zijn en dat mag op veel vlakken wel zo zijn, maar dit is amateurisme op zijn best. Ik denk dat er in Sneek meer sporthallen zijn, anders had je de wedstrijd om kunnen draaien. Het was mooier geweest.” als ze ons eerder hadden geïnformeerd, dan hadden we met je mee kunnen denken.”

Concurrentiebepaling

Rutgers: “Nu denkt iedereen er wel iets van. Onze volgende tegenstander, zaterdag spelen we thuis tegen Apollo 8, heeft het al over concurrentievervalsing. Maar wij kunnen hier niets aan doen.”

Coach Afman heeft nog geen idee wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. “Maar je begrijpt dat dit wat ons betreft op de korte termijn niet nodig is.” De trainer/coach van de club uit Asser hoopt over een paar weken weer over zijn beste buitenaanvaller Manon Torenbeek te kunnen beschikken, die momenteel kampt met een enkelblessure.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *