Brian Brobbey over ontslag Maurice Steijn: ‘Terecht? We hadden acht wedstrijden niet gewonnen’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Ook bij Ajax gaat het niet goed onder interim-coach Hedwiges Maduro. In de Europa League was er geen Met 2-0 verloren van Brighton, waardoor Ajax nu de laatste plek in de groep bezet. Volgens spits Brian Brobbey, die ook reageerde op het vertrek van trainer Maurice Steijn, simpelweg omdat Brighton kwalitatief beter is.

Brian Brobbey stond donderdagavond in de spits op een eiland in het American Express Community Stadium van Brighton & Hove Albiob. Hij zag dat de nummer 17 van de Premier League ook aanvallend weinig opleverde voor Engeland, al stond het verdedigend wel wat beter. “Het was een hele lastige wedstrijd, maar je moet ook realistisch zijn. Brighton is een van de beste voetbalploegen van dit moment. We hebben het lang volgehouden, maar het was niet goed genoeg”, zei Brobbey voor de deur van Veronica. camera.

Brobbey ging ook kort in op het vertrek van coach Maurice Steijn. “Of het ontslag terecht is? Op basis van de resultaten wel. In acht wedstrijden hadden we nog geen acht wedstrijden gewonnen”, aldus de spits. Of hij nu al verschil merkt met Maduro voor de groep? “Dat kun je nog niet zeggen.”


Ik heb goed met Steijn samengewerkt en ik ga hem niet kwijt

Kenneth Taylor

Middenvelder Kenneth Taylor hield zich gedeisd over het ontslag van Steijn: “Ik heb goed samengewerkt met Steijn en ik ga hem niet kwijtraken. Brighton is een goede ploeg, maar de teleurstelling overheerst. Als ik naar mezelf kijk, moet ik meer meenemen. Vandaag Ik heb alles gegeven.”

Hedwiges Maduro.
Hedwiges Maduro. © Pro Shots / Toin Damen

Maduro had aangekondigd dat hij de zaken anders zou aanpakken dan zijn voorganger. “Ik heb gekozen voor een andere speelwijze, meer ontspannen en gericht op de overgang. We hebben teamdiscipline getoond, maar Brighton was erg goed aan de bal”, zei Maduro na afloop. “We hebben het plan gevolgd, maar vlak voor rust kregen we een doelpunt tegen en dan moet je vooruit, dat willen ze.”

Alleen Steven Berghuis was na rust even gevaarlijk met een schot op de paal, maar verder waren er geen kansen voor het dwalende Ajax. “Overklast is een groot woord”, zegt Maduro. “Brighton is heel goed aan de bal. We hebben ook momenten gehad om naar voren te spelen, maar dan kiezen we weer voor een bal naar achteren. Het vergt ook vertrouwen.”, aldus de interim-coach, die nog niet weet of hij dat ook gaat doen. zondag op de bank in de uitwedstrijd tegen PSV. “Ik focus me op PSV, ik hoor het wel.”

Wedstrijdcentrum
Bekijk alle programma’s, resultaten en klassementen van de topcompetities in Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland in ons matchcentrum. Bekijk hieronder al onze podcasts en voetbalvideo’s.

Luister hier naar onze voetbalpodcasts



Bekijk hieronder onze nieuwste voetbalvideo’s

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *