Patrick Dempsey (57) ‘eindelijk’ uitgeroepen tot meest sexy man | Show

[ad_1]

Bijna twintig jaar nadat hij voor het eerst de harten sneller liet kloppen als McDreamy in de hitreeks Grey’s anatomiePatrick Dempsey (57) is uitgeroepen tot ‘Sexiest Man Alive 2023’. “Eindelijk”, schrijft het tijdschrift Mensendie de verkiezingen organiseert, op de cover.

Dempsey zelf had niet meer verwacht dat hij ooit met de felbegeerde titel zou weglopen. “Ik barstte in lachen uit toen ik het hoorde, van: dit is een grap toch? Ik ben altijd meer nummer twee geweest!” zei de acteur Jimmy KimmelLive, waar het nieuws werd aangekondigd. “Ik was het helemaal vergeten en heb er lang niet meer aan gedacht. Dit is goed voor mijn ego, want het heeft wel een klap gehad.”

Andere mannen die volgens Mensen In de race om de eretitel waren Pedro Pascal, Timothée Chalamet, Usher, Jamie Foxx en Lenny Kravitz aanwezig, maar het is Dempsey die de taak overneemt van Kapitein Amerikaster Chris Evans, die vorig jaar werd gekroond tot de meest sexy man ter wereld. Onder meer Paul Rudd, John Legend en Idris Elba kregen hiervoor de eer. De meest sexy man ter wereld wordt sinds 1985 door het entertainmentmagazine gekozen. De winnaar was voor het eerst acteur Mel Gibson.

Nerd ‘huurt’ zijn vriendin in

Dempsey brak in 1987 door met de film Ik kan geen liefde voor me kopen als een middelbare schoolnerd die een populair meisje duizend dollar per maand betaalt om zich voor te doen als zijn vriendin. Het grote publiek kent hem vooral van zijn rol als Derek Sheperd in de ziekenhuisserie Grey’s anatomiewaarin zijn personage liefkozend McDreamy werd genoemd – een bijnaam die hem sindsdien buiten de serie bijblijft.

Patrick Dempsey en Ellen Pompeo van Grey's Anatomy op een rode loper in 2005.
Patrick Dempsey en Ellen Pompeo van Grey’s Anatomy op een rode loper in 2005. © Epa/Danny Moloshok

In de jaarlijkse sexy mannen special van Mensen Dempsey is talloze keren verschenen, maar hij liep nooit met de titel weg. Zijn kinderen – Talula (21) en de tweeling Sullian en Darby (16) – zullen ervoor zorgen dat hij niet achterblijft als Sexiest Man Alive, zegt de 57-jarige. “Ze zullen me uitlachen en pesten en alle redenen bedenken waarom ik deze titel niet verdien”, zegt hij. “Dat is goed, ze houden mij jong.”

Voor de liefhebber: vanaf januari schittert Dempsey op het witte doek in de biopic Ferrariwaarin hij de Italiaanse coureur Piero Taruffi speelt.

Patrick Dempsey bij de Ferrari-première.
Patrick Dempsey bij de Ferrari-première. © Vianney Le Caer/Invision/AP

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.



Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *