Israëlisch dodental stijgt tot boven de 1000

[ad_1]

‘Zeer intensief bombarderen van Gaza-stad’

In de nacht van dinsdag op woensdag gingen de Israëlische bombardementen op Gaza onverminderd door. Vooral de noordoostelijke wijken van Gaza-stad zouden het doelwit zijn. Volgens het Israëlische leger zijn zeker zeventig doelen in het district at-Tuffah aangevallen.

Het Israëlische leger bevestigde ook dat het honderden doelen heeft getroffen in het nabijgelegen al-Rimal, een duurdere wijk waar Hamas-ministeries, mediaorganisaties en hulporganisaties zijn gevestigd. Volgens het VN-agentschap voor Palestijnen (UNRWA) is hun hoofdkwartier aanzienlijk beschadigd door de aanslagen.

Een correspondent van Al Jazeera zegt dat de situatie in het gebied ‘van verschrikkelijk naar catastrofaal’ is gegaan. “Woongebouwen worden met de grond gelijk gemaakt”, schrijft hij. “Veel mensen zouden bekneld raken onder het puin.” Hij zegt dat medische teams de wijken niet kunnen bereiken.

Een Palestijnse man kijkt naar het puin in al-Rimal na Israëlische bombardementen. Foto Mohammed Abed / AFP

VS sturen munitie en vliegdekschip naar Israël

Het eerste Amerikaanse vliegtuig met munitie is in Israël aangekomen. Dat rapporten De tijden van Israël gebaseerd op het Israëlische leger. De munitie werd eerder toegezegd door de VS en is volgens Israël bedoeld ‘om belangrijke aanvallen mogelijk te maken en voorbereidingen te treffen voor aanvullende scenario’s’.

Bovendien is het Amerikaanse vliegdekschip USS Gerald R. Ford in de oostelijke Middellandse Zee aangekomen meldt het Amerikaanse leger, met als doel iedereen af ​​te schrikken “die de situatie wil escaleren of deze oorlog wil verlengen.” Er zijn meerdere F16 gevechtsvliegtuigen aan boord en het schip wordt begeleid door onder meer gevechtsklare torpedobootjagers.

Ook de politieke steun uit de VS gaat onverminderd door. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken bezoekt donderdag Israël. Eerder op dinsdag belde Blinken de Israëlische president Isaac Herzog om de Amerikaanse steun voor het land te benadrukken.

Het Israëlische dodental is boven de 1.000 gestegen

Het Israëlische dodental als gevolg van Hamas-aanvallen is blijven stijgen. De Israëlische autoriteiten melden nu meer dan 1.000 doden en ruim 2.800 gewonden. Israëlische media spreken nu van 1.200 doden. Dat aantal is nog steeds niet bevestigd.

Eerder op dinsdag zeiden de Palestijnse autoriteiten dat minstens 900 mensen in Gaza waren gedood door Israëlische luchtaanvallen. Ruim de helft van hen zijn vrouwen en kinderen. Nog eens 4.500 mensen raakten gewond. Ook op de Westelijke Jordaanoever vallen er slachtoffers: 21 doden en 130 gewonden, aldus de Palestijnse autoriteiten.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *