Explosie verbrijzelt voordeur grillroom Leeuwarden & weer gaat een Fries koeriersbedrijf failliet | nieuws uit Friesland van 11 oktoberDoor een explosie, mogelijk vuurwerk, werd woensdagochtend vroeg de glazen deur van grillruimte Mouni in Leeuwarden verbrijzeld. “Ik heb met niemand ruzie”, zegt de verbijsterde eigenaar. Dat en meer in ons nieuwsoverzicht van vandaag.

De scherven van de glazen voordeur lag achter in zijn winkel, Falafel Mouni in de Peperstraat. Eigenaar Adel Boufennara laat er foto’s van zien op zijn telefoon. Want nu, woensdagochtend rond negen uur, is alles al opgeruimd. Alleen de metalen bodem, waar de glazen deur stond, herinnert daar nog aan.

ASR ontslaat 260 mensen bij het hypotheekbedrijf, er gaan veel banen verloren in Leeuwarden

De fusie van de hypotheekbedrijven van de groepen ASR en Aegon kost de komende jaren 260 mensen hun baan. Waarschijnlijk naar Leeuwarden grote klappen.

De reorganisatie komt niet uit de lucht vallen omdat ASR in 2022 Aegon heeft overgenomen. De Nederlandse verzekeringsactiviteiten, hypotheken, distributie- en servicebedrijven en bancaire activiteiten van Aegon Nederland zullen fuseren met die van ASR.

Er gaat weer een Fries koeriersbedrijf failliet: Transport Support Leeuwarden

De rechtbank in Leeuwarden heeft dat gedaan weer een koeriersbedrijf failliet verklaard. Het gaat om Transport Support Leeuwarden. Het bedrijf is in 2019 opgericht door Klaas Tromp.

Over de vervoerder is niet veel informatie beschikbaar, behalve dat deze actief was in het verzorgen van distributieroutes en spoedritten en het ondersteunen van logistieke bedrijven op het gebied van planning. Transport Support Leeuwarden had drie busjes op de weg, waarvan er twee geleasd waren. De schuld was opgelopen tot ongeveer honderdduizend euro.

Illegale prostituee in gesloten huis in Burgum was mannelijke bewoner

De illegale prostituee in een inmiddels gesloten woning aan de Zandberg in Burgum was de mannelijke bewoner. De man had psychologische hulp noodzakelijk, aldus burgemeester Jeroen Gebben.

De burgemeester van Tytsjerksteradiel besloot de huurwoning op Zandberg vanaf maandag voor drie maanden te sluiten vanwege illegale prostitutie. “Ik hoorde dit net met eigen ogen”, zegt Gebben.

Extinction Rebellion hekelt de financiering van landbouwchemicaliën voor de Rabobank in Leeuwarden

Met megafoons en nepgif zo’n twintig aanhangers van Extinction Rebellion demonstreerden (XR) en Greenpeace woensdagmiddag voor de ingang van de Rabobank in Leeuwarden.

Zij bekritiseren de leningen die de bank uitstaat in de industriële landbouw. Twee demonstranten in krijtstreeppakken dragen een koffer met daarin het aangegeven bedrag van 2,2 miljard. “Zoveel geld heeft de Rabobank via leningen geïnvesteerd in chemische bedrijven die landbouwgif produceren”, legt Esther de Meijer van XR Fryslân uit.

Ook in het nieuws:

Aanbevelingen van de redactie:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *