Man uit Leeuwarden (37) krijgt 2,5 jaar cel voor verkrachting van 13-jarig meisje

[ad_1]

Een 38-jarige Leeuwarden is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van een 13-jarig meisje eind mei dit jaar. Het oordeel van de rechtbank is in overeenstemming met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De rechtbank acht bewezen dat de Leeuwarden het meisje op 21 mei tegen haar wil meenamen naar zijn flat aan de Vuurdoornstraat. Daar heeft hij vervolgens seks met haar gehad. De twee hadden elkaar ontmoet op het nabijgelegen Cruijff Court. Volgens het meisje praatte de man ‘vies’ en maakte hij seksuele toespelingen, waarna hij haar naar zijn huis trok.

Het meisje had herhaaldelijk verklaard geen seks te willen hebben, maar dat kon de man niets schelen. Uiteindelijk hield ze op met weerstand bieden, in de hoop dat het snel voorbij zou zijn. Nadat ze het huis had verlaten, belde ze onmiddellijk een vriendin. De verdachte stelde dat er van zijn kant geen dwang op het meisje was uitgeoefend. Ook zou hij niet hebben gedreigd haar kwaad te doen als ze iets tegen iemand zou zeggen.

Overmatige zin in seks

De rechtbank achtte de verklaring van het meisje betrouwbaar en consistent en zag geen reden om daaraan te twijfelen. Naar het oordeel van de rechtbank misbruikte de Leeuwarder zijn fysieke dominantie over het meisje en dwong haar tot seksuele handelingen.

Volgens een psycholoog hebben mannen “een overmatige zin in seks”, oftewel hyperseksualiteit. De man moet een klinische behandeling ondergaan en zal onder toezicht staan ​​van de reclassering. Naast de gevangenisstraf van 2,5 jaar heeft de rechtbank een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden opgelegd met een proeftijd van vijf jaar.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *