Ruim vierhonderd kinderen in Súdwest-Fryslân zijn deze week begonnen met het lespakket Junior Energiecoach

[ad_1]

436 leerlingen van tien basisscholen in Súdwest-Fryslân zijn gestart met het curriculum Junior Energiecoach. De aftrap van deze lessen was donderdagochtend bij CBS De Foareker in Easterein.

De kinderen van zeven tot twaalf jaar leren de komende vijf weken hoe ze energie kunnen besparen. Het lesprogramma gaat over een schoner milieu en energiebesparing op school en thuis. Er zijn ook online en offline games, uitdagingen, puzzels, experimenten en competities.

Kinderen worden uitgenodigd om thuis met het gezin deel te nemen aan het programma en bijvoorbeeld te kijken naar douchetijd, LED-verlichting en tocht. Na vijf weken ontvangen de kinderen het diploma Junior Energiecoach.

Al hun levens

Vorig jaar namen honderd kinderen deel aan het programma. Wethouder Petra van den Akker is blij dat het er dit jaar vier keer zoveel zijn. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen bewuster met energie omgaan. Dat ze leren dat je niet hoeft te genereren wat je niet gebruikt. We hopen dat ze deze lessen de rest van hun leven met zich mee zullen nemen en zo een positieve bijdrage zullen leveren aan hun omgeving.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *