Winschoter Thonie Romain heeft droom om als professionele zanger door te breken nog niet laten varen

[ad_1]

Romain Doedens won nipt het tv-programma Holland’s Got Talent in 2020. Hoewel hij in de finale verloor van het dansduo Tommy & Rowan, maakte vooral zijn vertolking van het nummer Soldier On van Di-rect grote indruk op publiek en jury . Het opbouwen van een succesvolle carrière in de muziek leek slechts een kwestie van tijd. Maar toen sloeg Corona hard toe.

“Corona was al aanwezig tijdens de editie van Holland’s Got Talent waar ik aan deelnam, maar niemand wist dat het virus de wereld bijna twee jaar in zijn greep zou houden. Ik heb in die periode zo’n zes à zeven optredens gedaan, maar toen ging alles dicht en gingen de geplande optredens niet door. Achteraf gezien had ik op geen slechter moment succesvol kunnen zijn.”

Voor beginnende artiesten is ‘vlieguren maken’ (lees: veel optreden en daarmee veel podiumervaring opdoen) belangrijk; Romain kreeg die kans echter niet. “Ik was een paar keer op de radio, maar dat was het.”

‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’ zei het orakel van het betonnen dorp Johan Cruijff ooit en dat gold ook voor Romain. “Ik dacht: wat nu? Toen besloot ik mijn studie Maatschappelijk Werk op te pakken aan de Hanzehogeschool. En ik ben nu afgestudeerd.”

Zijn carrière komt weer op gang

Romain heeft zijn droom om het als professionele zanger in de muziekwereld te maken echter nooit opgegeven. Nu de coronapandemie (hoewel?) is verdwenen, komt de carrière van de Winschoter weer op gang. Romain, die de artiestennaam Thonie Romain gebruikt – ‘dat is mijn echte naam, ik ben vernoemd naar mijn beide grootvaders Thomas en Henrie’ – is samenwerkingen aangegaan met singer-songwriter en producer Lars Koehoorn, deejay Tim Holland, zangeres Daisy Veenstra en ‘ allrounder Robert Jay.

“Die laatste is een oude rot in het vak”, zegt Romain, “hij kent alle ins en outs van de muziekwereld en neemt mij onder zijn hoede.” Robert Jay is ook de huidige manager van Romain.

“Ook met Lars, Daisy en Robert Jay heb ik een aantal nummers geschreven die bedoeld zijn voor een EP die in de nabije toekomst gepland staat. We werken ook aan een single.” Romain schrijft ook zelf liedjes. “Mijn voorkeur gaat uit naar krachtige ballads die mensen raken, niet te langzaam, maar wel een beetje uptempo. Ik hou er niet zo van als mensen met grote namen komen, maar ik denk een beetje in de stijl van Ed Sheeran.”

Geen specifieke methode

Romain hanteert geen specifieke werkwijze bij het schrijven van nieuwe nummers. “Ik ben geen geweldige gitarist, maar ik heb mezelf een paar akkoorden aangeleerd. Soms speel ik iets op de gitaar en komt er een mooie melodielijn waarop ik een tekst schrijf; soms heb ik een tekst in mijn hoofd en maak daar de muziek bij. En dat kan op de meest vreemde momenten gebeuren. Ik heb ontdekt dat het niet werkt als ik echt ga zitten om een ​​nieuw nummer te schrijven. Dan gebeurt er niets, ha, ha.”

De zangcarrière van Romain lijkt de laatste tijd weer in de lift te zitten, afgaande op het aantal boekingen. Noem het met een beetje fantasie ‘een succesvolle herstart’. “Dat klopt, het begint weer te gebeuren. Ik heb onlangs drie optredens gedaan en was ook te gast in het programma van Humberto Tan.”

Eerst werken we aan de single

Romain durft geen uitspraken te doen over hoe zijn nabije toekomst eruit zal zien. “Samen met Robert Jay wordt er een plan gemaakt hoe de muziek op de markt kan worden gebracht, maar eerst werken we aan de single. Dan heb je ook iets concreets om te bezoeken bij platenmaatschappijen.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *