Griekenland vol vertrouwen richting clash met Oranje: ‘Ik had zo’n goede uitgangspositie niet verwacht’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Griekenland bereidt zich voor op de eerste van twee grote finales. Als de Europees kampioen van 2004 maandag voor eigen publiek het Nederlands elftal verslaat en in een thuiswedstrijd tegen de reeds gekwalificeerde Fransen op 21 november minimaal 1 punt over heeft, mag hij volgend jaar weer meedoen aan het EK. jaar.

“Met de steun van onze fans moeten we maandag tegen Nederland slagen”, keek een strijdlustige bondscoach Gustavo Poyet vlak aan. na de uitzege op Ierland (0-2) voorafgaand aan de kraker tegen het Nederlandse team. “Ik had niet verwacht dat we in deze sterke groep zo’n goede uitgangspositie zouden krijgen.”

Poyet, die begin vorig jaar bondscoach John van ‘t Schip opvolgde bij de Grieken, laat de fanatieke supporters van zijn nationale ploeg eindelijk weer dromen van een startbewijs voor een groot toernooi. De Uruguayaanse oud-voetballer speelde onder meer voor Chelsea en Tottenham Hotspur voordat hij als trainer aan de slag ging.

Het voetbalgekke Griekenland deed in 2014 voor de derde en laatste keer mee aan een WK. Het laatste optreden op een EK dateert uit 2012. Het Griekse voetbal kende de afgelopen jaren bijzonder dieptepunten, met tegenvallende resultaten van de nationale ploeg en corruptie en fangeweld bij grote clubs als Olympiakos, Panathinaikos en AEK Athene.


Laten we niet zweven. Want als we Nederland niet verslaan, is onze overwinning op Ierland niets meer waard

Georgios Giakoumakis, Griekse spits

Maar nu is er hoop, mede dankzij voormalig topscorer Georgios Giakoumakis van VVV. Zijn avontuur bij de Limburgse club leest nog steeds als een jongensboek. Hij zal waarschijnlijk een tijdje de enige voetballer blijven die als topscorer van de competitie uit de Premier League is gedegradeerd. De spits scoorde in het seizoen 2020-2021 maar liefst 26 doelpunten voor VVV op het hoogste niveau. Vervolgens werd hij kampioen met Celtic. De aanvaller speelt nu voor Atlanta United in de Verenigde Staten.

Giakoumakis hielp de Grieken vrijdagavond op voorsprong tegen de Ieren en Giorgios Masouras tekende vlak voor rust voor een bevrijdende 0-2. Vangelis Pavlidis, die dit seizoen al tien competitiedoelpunten maakte voor AZ, kreeg geen speeltijd.

Georgios Giakoumakis is blij met de openingstreffer van Griekenland in Dublin.
Georgios Giakoumakis is blij met de openingstreffer van Griekenland in Dublin. © REUTERS

Gehavend Oranje

Na de overwinning in Dublin besefte Giakoumakis dat maandag wel eens een goed moment zou kunnen zijn om Nederland te ontmoeten, vanwege de vele blessures in de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Vorige maand besliste Nederland de thuiswedstrijd tegen Griekenland (3-0) binnen 40 minuten, na doelpunten van Marten de Roon, Cody Gakpo en Wout Weghorst. “Zelfs zonder veel geblesseerde spelers hebben ze nog steeds een goed team”, aldus Giakoumakis. “Laten we niet blijven rondzweven. Want als we Nederland niet verslaan, is onze overwinning op Ierland niets meer waard.”

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *