Celstraf van een jaar geëist tegen overvaller van Dusan Tadic, ondanks verhaal over tweelingbroer | Nederlands voetbal

[ad_1]

Het Openbaar Ministerie eist een gevangenisstraf van één jaar tegen de 20-jarige Amsterdammer Mohamed F. voor een mislukte overval op voetballer Dusan Tadic eind juli vorig jaar. F. ontkent alle betrokkenheid. “Ik heb er niets mee te maken”, zei de rapper dinsdag in de rechtbank in Amsterdam.

Oud-Ajacied Tadic, die momenteel bij Fenerbahçe voetbalt, raakte in de nacht van 27 op 28 juli vorig jaar lichtgewond tijdens de poging tot overval nabij zijn woning in Amsterdam-Zuid. Twee mannen met helmen benaderden hem toen hij zijn auto parkeerde in de Van Eeghenstraat na een diner met de zaakwaarnemer van zijn speler.

Tadic vertrouwde het niet toen hij de twee mannen achter een bouwtoilet zag en wegrende, waarna de mannen op de scooter de achtervolging in zetten. Na wat slalommen tussen auto’s kwam Tadic een paar straten verderop vast te zitten, waarna hij van achteren bij de keel werd gegrepen. Het slachtoffer wist na een worsteling te ontkomen. De profvoetballer vluchtte met beschadigde kleding het Conservatorium Hotel binnen.

De verdachten hadden tijdens de mislukte overval niets buitgemaakt, ze zaten waarschijnlijk achter zijn dure wacht aan. Tijdens de strafzaak bleek dat Mohamed F. door agenten was herkend op bewakingsbeelden. Op de beelden is te zien hoe de twee vermeende daders ruim een ​​half uur op Tadic stonden te wachten. Naderhand werd onder de auto van het slachtoffer een signaalbaken gevonden. Alles wijst op een overval, aldus de officier van justitie.

Tweelingbroer

De agenten herkenden de helmdragende verdachte aan zijn typische manier van roken, waarbij hij twee vingers omhoog houdt. Volgens de advocaat zijn de herkenningen op basis van de bewakingsbeelden volstrekt onvoldoende om als bewijs te gebruiken. omdat F. een eeneiige tweelingbroer heeft met wie hij al zijn kleren deelt.

Op de plek waar de overvallers wachtten en een sigarettenpeuk weggooiden, zoals op de beelden te zien is, trof de politie een peuk aan met een DNA-spoor van F. Dit is geen direct bewijs, omdat de tweelingbroer hetzelfde DNA heeft en de broer wil niet meewerken aan aanvullend DNA-onderzoek.

De medeverdachte werd afgelopen februari veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk wegens openlijk geweld. Hij werd eveneens veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf. Die zaak loopt nog in hoger beroep. De rechtbank doet op 2 januari uitspraak in de zaak van F..

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *