Automobilist wordt betrapt op A28 en krijgt duidelijke waarschuwing mee van agent | Binnenland

[ad_1]

Met een aantal acties achter elkaar trok een automobilist op de A28 de aandacht van de verkeerspolitie. Toen de bestuurder door de agent werd aangehouden, werd duidelijk dat er iets mis was.

De automobilist reed op de A28 ter hoogte van ‘t Loo. Dat was afgelopen donderdag, maar het incident is vandaag door de politie openbaar gemaakt. De man had zijn mistlampen aan, zowel voor als achter. Maar volgens de politie was dat helemaal niet nodig, gezien de zichtbaarheid op dat moment.

Daarnaast gebruikte de bestuurder lichtsignalen om ‘het voertuig voor de weg uit de weg te sturen’, omschrijft de politie. Vervolgens bleef hij onnodig lang links rijden, waarna de motorrijder besloot hem aan de kant te zetten.

Rijbewijs

De bestuurder werd om zijn rijbewijs gevraagd en toonde zijn identiteitskaart en een internationaal rijbewijs. Volgens hem lag het normale rijbewijs thuis. En naast een internationaal rijbewijs heb je altijd een geldig Nederlands rijbewijs bij je moet hebben.

De motoragent kwam er al snel achter dat de automobilist helemaal geen rijbewijs heeft. Daarnaast bleek dat de persoonsgegevens op het internationale rijbewijs op verschillende punten door de man onjuist waren ingevuld. Het internationale rijbewijs is in beslag genomen.

De automobilist kan rekenen op een melding en kreeg een duidelijke waarschuwing van de agent. Bij herhaling wordt het voertuig waarin hij rijdt in beslag genomen.



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *