Oppermachtig Sudosa-Desto laat Voltena volstrekt kansloos

Sudosa-Desto had een makkelijke avond in Werkendam en won ook de tweede wedstrijd van het seizoen. De volleyballers uit Assen versloegen Voltena eenvoudig met 3-0.

Coach Mark Afman had één wijziging doorgevoerd in zijn basiselftal ten opzichte van vorige week tegen Draisma Dynamo. Lynn van Mill, voorheen spelend voor Voltena, startte vanaf de basis in plaats van Romee Veenstra.

Vanaf de eerste omwentelingen van de bal hadden de Assenaren de wedstrijd onder controle. De ploeg van Afman domineerde op alle fronten. Voltena, dat ook Raïsa Schoon ontbeerde, die op het WK beachvolleybal in Mexico speelde en in de kwartfinales werd uitgeschakeld, maakte veel fouten.

Bij Sudosa-Desto werkte alles eigenlijk in de eerste set. Via 6-1 en 15-7 werd het uiteindelijk 25-13. Toen was de ploeg van Afman het vreemd genoeg ineens vijf minuten kwijt. In de openingsfase van de tweede set werkte niets.

‘Dat was een goede waarschuwing’

Afman: “Dat was een goede waarschuwing. Je moet gefocust blijven. We bleven in die fase rustig (6-1 achter) en hervonden de focus.” Een geweldige serveerreeks van spelmaker Danique Aardema zorgde voor de ommekeer. Van een 12-7 achterstand serveerde ze uit naar een 17-12 voorsprong.

Voltena had de grootste moeite om het blok Sudosa-Desto te passeren. Vooral Paula Boonstra, gesteund door Eline Mosselaar, was voor de aanvallers van de thuisploeg vaak een niet te overwinnen hindernis. De tweede set werd met 25-16 gewonnen, waarna de Assenaren deze in de derde set (25-19) professioneel afmaakten.

‘Ik ben vooral blij voor Lynn van Mill’

“Afgezien van de start van de tweede set was dit een overtuigende overwinning. Ik ben vooral blij voor Lynn (van Mill) die het uitstekend deed tegen haar oude team.’’ Al met al duurde de wedstrijd nog geen uur. “Ik verwacht zaterdag thuis meer tegenstand tegen Activia (debutant in de Premier League), dat is geen slechte ploeg.”

ACV Saestum 1-3

Puntentelling: 27. Van der Haar 0-1, 55. Pomper 1-1, 63. Aalbertsen 1-2, 85. Diallo 1-3.

Scheidsrechter: Kuier.

Toeschouwers: 75.

ACV: Inzinking; Velthuis, De Goede, Jaeger en Hut (70. Boes); Nijboer, Renkema en Makken (70. Menstruatie); Ga, keizer en Pomper.