Weer krachtige aardbeving in Afghanistan | Buitenland

[ad_1]

Zondagochtend vond opnieuw een aardbeving plaats in het westen van Afghanistan. De aardbeving op een diepte van 10 kilometer had een kracht van 6,4. Over schade of slachtoffers is nog niets bekend.

Het epicentrum lag ongeveer 36 kilometer ten noordwesten van de stad Herat, meldde het Euro-mediterraan seismologisch centrum (EMSC). Er zijn nog geen berichten over schade of slachtoffers.

Het is de derde sterke aardbeving in West-Afghanistan in een week tijd. Afgelopen zaterdag werd de omgeving opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,3, waarbij volgens het Ministerie van Rampenbeheersing ruim duizend mensen om het leven kwamen. Volgens het Rode Kruis was het de “dodelijkste in twintig jaar” in Afghanistan.

Dodental aangepast

Aanvankelijk werden er 2.400 slachtoffers gemeld, maar dat aantal is zaterdag aangepast. Volgens het ministerie van Volksgezondheid komt de aanpassing voort uit onzekerheid na de aardbevingen, omdat het gebied afgelegen ligt en diverse organisaties met dubbeltellingen kwamen.

Hoewel het dodental is gedaald, is de verwoesting groot. Volgens het Rode Kruis staan ​​er in zeker zes dorpen geen gebouwen meer overeind.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *