Timmermans ziet nieuwe samenwerking met VVD nu niet zitten

[ad_1]

Timmermans sluit de VVD niet uit, al zou het volgens hem beter voor Nederland zijn als die partij even aan de zijlijn staat. “Het is natuurlijk aan de kiezer”, zegt hij. Maar bij partijen als het Nieuw Sociaal Contract (NSC) van Pieter Omtzigt en het CDA onder leiding van Henri Bontenbal ziet hij steeds meer het besef dat Nederland ‘een andere kant op moet’.

De PvdA vond de samenwerking met de VVD de laatste tijd niet prettig. De sociaal-democraten verloren in 2012 ternauwernood de verkiezingen van de liberalen, waarna de twee partijen voor vijf jaar samen een coalitie vormden. Uiteindelijk werd de VVD opnieuw de grootste, maar de PvdA hield nog geen kwart van de Kamerzetels over.

Fraudebeleid

Die ervaring speelt ‘natuurlijk’ ook een rol, zegt Timmermans. Maar hij verwijst ook naar het verhoor van voormalig VVD-minister Henk Kamp door de parlementaire enquêtecommissie Fraudebeleid. Kamp verdedigde de wijze waarop jarenlang wordt geknoeid met uitkeringen en toeslagen.

Timmermans zegt niet te begrijpen hoe Kamp dat kon zeggen, wetende wat er gebeurde bij het uitkeringsschandaal dat mede door dat fraudebeleid werd veroorzaakt. “Ik was daar echt boos over”, zegt hij. “Het laat zien hoe die partij blijkbaar nog steeds over mensen denkt.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *