Third warmest Christmas Day on record; Mild Boxing Day likely

[ad_1]

Eerste Kerstdag 2023 zal de recordboeken ingaan als de derde warmste 25 december ooit gemeten, zo meldt Weeronline. In het Utrechtse De Bilt steeg de temperatuur maandag naar 12,5 graden Celsius. Ook tweede kerstdag zal naar verwachting vrij mild zijn, maar wel iets koeler.

Het nationale weerrecord werd gevestigd in 2015 toen de thermometer een piek bereikte van 14,0 graden. In 1997 bereikte het 12,8 graden.

In De Bilt, de thuisbasis van het KNMI, worden nationale weerrecords bijgehouden. De centraal gelegen gemeente wordt beschouwd als het gemiddelde weerpunt voor het land.

Lokaal werd de warmste temperatuur waargenomen in Volkel, Noord-Brabant, met een maximumtemperatuur van 13,0 graden Celsius. Er was veel bewolking en het regende regelmatig, vooral in het zuiden.

In Nederland kan het dinsdag mild blijven, maar in De Bilt loopt het op tot maximaal zo’n 11 graden. De gemiddelde maximumtemperatuur op zowel Kerst- als Tweede Kerstdag zal waarschijnlijk ongeveer 11,5 graden bedragen.

Daarmee wordt het waarschijnlijk de vierde warmste kerstperiode ooit gemeten. Ook in 2015 vond de warmste kerstperiode ooit plaats met maxima van 14,0 graden op eerste kerstdag en 14,4 graden op tweede kerstdag.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *