Kopstukken uit de Franse kunstwereld steunen omstreden Depardieu

[ad_1]

“Gérard Depardieu is waarschijnlijk de grootste van alle acteurs”, zegt het artikel. “We kunnen niet langer zwijgen over het lynchen waarmee hij wordt geconfronteerd en de uitstorting van haat zonder enige nuance. En ook zonder het vermoeden van onschuld waarvan hij zou hebben genoten als hij niet de reus van de cinema was geweest.’ Tot de groep ondertekenaars behoren regisseurs, acteurs, actrices en muzikanten. Ze roepen de autoriteiten op om niet in de zetel van de rechter te gaan zitten en Depardieu voorlopig gewoon te laten blijven optreden.

‘Als mensen Gérard Depardieu op deze manier aanvallen, vallen ze de kunst aan. Wat er ook gebeurt, niemand zal ooit in staat zijn de stempel die zijn werk op onze tijd heeft gedrukt uit te wissen”, schrijven ze.

Macron

De Franse president Emmanuel Macron kwam woensdag ook op voor Depardieu. De president zei vervolgens volgens persbureau AFP op France 5 dat de acteur het doelwit is van een ‘klopjacht’.

Minister van Cultuur Rima Abdul Malak zei vorige week dat ze een procedure is gestart om te kijken of de acteur zijn Légion d’Honneur, de hoogste Franse onderscheiding, kan behouden. “Je zult mij nooit zien deelnemen aan een klopjacht”, reageerde Macron woensdag op dat bericht. “Ik haat dat soort dingen.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *