Gedoe over campingplan Nieuw-Weerdinge: ‘Een naaktcamping wordt het niet, maar als ze topless willen zonnen ga ik daar niks van zeggen’

[ad_1]

Inwoner Joop Stroeve van het Vledderdiep in Nieuw-Weerdinge heeft geen vergunning voor een nudistencamping aangevraagd bij de gemeente Emmen, maar als zijn gasten met blote borsten willen zonnen zal hij dat niet tegenhouden, zei hij in de rechtszaal van de Raad van Staat dinsdag. “Ik zou het zelfs een eer vinden als vrouwen zich bij ons zo veilig zouden voelen.”

Een buurman van Stroeve stapte naar de hoogste bestuursrechter om de komst van een minicamping met twintig plaatsen te voorkomen. De gemeente Emmen heeft hiervoor in het bestemmingsplan de weg vrijgemaakt.

Angst voor overlast

De buurvrouw is niet op de zitting verschenen, maar haar bezwaren richten zich onder meer op het autoverkeer dat naar de camping van Joop en Margje Stroeve zal komen. Het toegangspad naar de camping ligt op drie meter van haar huis. Ze verwacht overlast van rijdende en geparkeerde auto’s en vindt dat de gemeente onvoldoende heeft nagedacht over de gevolgen voor haar leefomgeving.

Geruchten

De buurman heeft het niet over een nudistencamping, maar er gaan toch veel geruchten over in Nieuw-Weerdinge. Stroeve weet niet waar die geruchten vandaan komen; hij heeft geen plannen om een ​​nudistencamping te beginnen. Toch, zei hij, waren de bewoners bezorgd over naaktheid op straat. “We hebben het plan aangepast en de camping naar achteren verplaatst, zodat er toch niets te zien is.”

Privé terrein

Ook de gemeente Emmen is niet op de hoogte van een naaktcamping. Een woordvoerder maakte er ter zitting geen probleem van. “Het is een kwestie van openbare orde. Het is daar privé-eigendom. Iedereen mag naakt in de tuin lopen, zolang het maar niet aanstootgevend is.”

Stroeve wil een camping creëren met permacultuur. Dit is een duurzame manier van boeren, waardoor de camping zelfvoorzienend is. Daarnaast staan ​​er vier koeien voor onze eigen kaas- en boterproductie. Hij heeft een landschapsplan laten opstellen en inmiddels zevenhonderd bomen geplant. De campinggasten zijn rustzoekers en natuurliefhebbers. Als ze willen, kunnen ze meehelpen op de boerderij.

De Raad van State gaat onderzoeken of de minicamping de gevreesde verkeersoverlast zal veroorzaken. Het vonnis zal over enkele weken bekend worden gemaakt.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *