Bestuursvoorzitter Marc Kuipers zwaait af bij De Harmonie: directeur nog steeds thuis

[ad_1]

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden gaat voorlopig verder zonder bestuursvoorzitter. Marc Kuipers keert na afloop van zijn reguliere ambtstermijn van vier jaar niet terug.

Directeur Marijke van der Woude zit nog thuis na een ‘meningsverschil’ met het bestuur. De bestaande leden nemen het voorlopig over.

Het personeel van het vierende theater – het theater viert dit jaar zijn 150-jarig jubileum – tast al enkele weken in het ongewisse over de onenigheid tussen bestuur en directie. Er worden ‘constructieve’ en ‘vertrouwelijke’ gesprekken gevoerd, zo is hen verteld, maar meer wordt er niet onthuld.

Raad van Toezicht

Duidelijk is dat voorzitter Marc Kuipers na het aflopen van zijn termijn op 31 december niet meer terugkeert. Als onderdeel van een privatiseringsproces is De Harmonie bezig de regeringsvorm om te zetten in een Raad van Toezicht.

Eind vorig jaar heeft Lijst058 schriftelijke vragen ingediend over de situatie in het theater. Volgens het college van burgemeester en wethouders is er geen sprake van een ‘bestuurlijke crisis’, maar wel van een verschil van inzicht.

De gemeente is zich hiervan sinds 1 december bewust en beschouwt het als ‘een intern arbeidsverhoudingsprobleem’. Programmering en continu├»teit zijn volgens het college gewaarborgd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *