Politiek spreekt afschuw uit na bombardement op ziekenhuis Gaza

[ad_1]

Minister van Defensie Kajsa Ollongren spreekt op X over ‘weer een pikzwarte dag’. Volgens haar is het ‘cruciaal’ dat er een veilige toegang is tot humanitaire hulp en medische zorg.

Frans Timmermans, leider van GroenLinks/Pvda, noemt het ‘volstrekt onaanvaardbaar dat een ziekenhuis wordt aangevallen en onschuldige patiënten, kinderen, artsen en verpleegkundigen het slachtoffer worden van deze grove schending van het internationaal recht’. VVD’er Ruben Brekelmans schrijft dat hij meeleeft ‘met alle onschuldige slachtoffers’. Wel wijst hij erop dat het nog steeds onzeker is wie de raket heeft afgevuurd. ‘Laten we daarom voorzichtig zijn met conclusies.’

Onschuldige burgerslachtoffers

D66-leider Rob Jetten spreekt over ‘verschrikkelijke en verontrustende berichten over honderden onschuldige burgerslachtoffers in een ziekenhuis in Gaza. Er zijn alleen maar verliezers in dit geweld. Er is dringend behoefte aan een staakt-het-vuren. Ook voor alle noodzakelijke humanitaire hulp.’ Partijgenoot Sjoerd Sjoerdsma noemt dit een ‘belangrijke oproep’: het conflict zou verder kunnen escaleren naar bijvoorbeeld de Westelijke Jordaanoever of Jordanië als er niet snel een staakt-het-vuren wordt bereikt, denkt Sjoerdsma.

Ook SP-leider Lilian Marijnissen roept op tot stopzetting van het geweld. ‘Deze spiraal van geweld moet nu stoppen!’ Mirjam Bikker, leider van de ChristenUnie, schrijft om zoveel onschuldige mensen te rouwen. “We wachten op verdere informatie over wie verantwoordelijk is.” Bikker sluit af met de woorden ‘bid om vrede’. Esther Ouwehand (PVDD) noemt het ‘verschrikkelijk nieuws uit Gaza’. Het breekt je hart. Er moet zo snel mogelijk een staakt-het-vuren komen. De overheid moet hier een ondubbelzinnig commitment aan geven. Dit verschrikkelijke geweld tegen onschuldige burgers moet stoppen.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *